Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 14:58

Harley-Davidson: Κλείνει εργοστάσιο στην Αυστραλία

 

Εκατό θέσεις εργασίας χάνονται στην Αδελαΐδα το 2019

Περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας θα χαθούν το 2019, όταν η Harley-Davidson θα κλείσει το εργοστάσιο της στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Ο αρμόδιος Υπουργός της Αυστραλίας Kyam Maher δήλωσε πως η απόφαση της Harley-Davidson έχει να κάνει με τη μείωση πωλήσεων των μοτοσυκλετών της κατηγορίας.

Από την άλλη, η αντιπολίτευση θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση, και τους υψηλούς φόρους που επέβαλλε στην Harley-Davidson.

harley newcastalloy 2

Το εργοστάσιο του New Castalloy αγοράστηκε από τη Harley-Davidson το 2006, και σε αυτό κατασκευαζόταν οι τροχοί και τα κέντρα τους για κάποιες από τις μοτοσυκλέτες της αμερικάνικης εταιρείας.

Το 2011 η Harley-Davidson είχε αναγγείλει πως θα το κλείσει, καθώς σκόπευε να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στην Κίνα.

Όμως αυτό δεν έγινε, και το 2013 η φίρμα του Milwaukee υπέγραψε νέα συμφωνία υπενοικίασης με την τοπική κυβέρνηση στην οποία ανήκει ο χώρος.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 15:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube