.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 16:27

Air Condition κράνους – Μείωση 6 έως 15 βαθμούς στην θερμοκρασία

 

Δροσερός αέρας στο πρόσωπο σας

Μπορεί το θέμα να φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου, ειδικά όταν πριν λίγες μέρες είχαμε παραισθήσεις με πιγκουίνους και πολικές αρκούδες από το κρύο, αλλά τις πιο τραυματικές θερμοκρασιακές εμπειρίες με μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα, σίγουρα όλοι τις έχουμε ζήσει καλοκαίρι.

Δεν μπορεί να μην σας έχουν στιγματίσει ανεξίτηλα κάτι μέρες με καύσωνα όπου η ατμόσφαιρά είναι πραγατικά αποπνικτική και ο βαθμός δυσφορίας απλά... απάλευτος! 

Το θέμα είναι ότι σε τέτοιες καταστάσεις, όπου η λιποθυμία σε έχει πιάσει αγκαζέ, εκλιπαρείς για μια μικρή όαση δροσιάς, να πάρεις μια ανάσα και να συνέλθεις.

Αυτό λοιπόν προσφέρει το blusnap σύστημα air condition της ινδικής εταιρείας bluarmor, διοχετεύοντας δροσερό αέρα μέσα στο κράνος. Φυσικά δεν μιλάμε για μια συσκευή air conditioning με φρέον και συμπιεστές αλλά για κάτι πιο απλό, που βασίζεται όμως στις ίδιες αρχές απαγωγής της θερμοκρασίας.

ac kranous blusnap 5

Το blusnap αποτελείται από ένα δοχείο που γεμίζει με νερό. Το νερό αυτό εξατμίζεται όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και οι υδρατμοί οδηγούνται σε ένα κλειστό κύκλωμα αγωγών το οποίο στην μια άκρη του έχει ένα ακροφύσιο και στην άλλη έναν ανεμιστήρα.

Το σύστημα, εφαρμόζει εύκολα με ελαστική λωρίδα στην βάση full face κρανών, στο σημείο που βρισκόταν και η… μουτσούνα του Darth Vader, για όσους είστε fan του Star Wars. To γωνιασμένο ακροφύσιο εισέρχεται στο ύψος του πηγουνιού, εσωτερικά του κράνους, και ο ανεμιστήρας κάθεται εξωτερικά και χαμηλά, σε σημείο που δεν παρεμβάλλεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού.   

 ac kranous blusnap 7

Ο ανεμιστήρας, που λειτουργεί με μπαταρίες, οδηγεί το εξατμιζόμενο νερό μέσα από τους αγωγούς στο ακροφύσιο και έτσι έχετε δροσερό αεράκι κατευθείαν στο πρόσωπο σας και στις αναπνευστικές σας οδούς.

Επιπρόσθετα σε όλα αυτά, ένα φίλτρο αέρα, κατακρατά ένα μέρος καυσαερίων και σωματιδίων της ατμόσφαιρας.

ac kranous blusnap 4

Οι δημιουργοί του blusnap, έχοντας πραγματοποιήσει δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες και μάλιστα σε μεγαλουπόλεις της Ινδίας, όπου η ζέστη είναι αφόρητη, αναφέρουν ότι το σύστημα πέτυχε μια μείωση της τάξεως των 6 έως 15 βαθμών κελσίου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Hyderabad, όπου με εξωτερική θερμοκρασία 45 βαθμών, ο αέρας στο εσωτερικού του κράνους εισερχόταν στους 30,2 βαθμούς κελσίου."

ac kranous blusnap 1

Επισημαίνεται βέβαια ότι ενδέχεται να υπάρχουν αποκλίσεις, που έχουν να κάνουν κυρίως με τα επίπεδα υγρασίας της ατμόσφαιρας. Σε ξηρές συνθήκες το blusnap αποδίδει τα μέγιστα, σε κορεσμένες από υγρασία συνθήκες όμως, η απόδοση του πέφτει, καθότι δεν γίνεται αρκετή εξάτμιση του νερού.

Ένα γέμισμα του δοχείου με νερό, φτάνει για να προφέρει 2 ώρες συνεχόμενης δροσιάς, ενώ οι μπαταρίες του, με μια πλήρη φόρτιση λειτουργούν τον ανεμιστήρα για 10 ώρες.

Το blusnap εφαρμόζει εύκολα στην συντριπτική πλειοψηφία των full face κρανών ενώ μπορείτε να το προ-παραγγείλετε έναντι 25 δολαρίων, στο site της εταιρείας.   

Έξπυνο και απλό. Αφήστε δε που με το loοκ Darth Vader που προσδίδει, θα έχει πλάκα τα καλοκαίρα να σταματάς στα φανάρια, να χτυπάς τζάμια οδηγών αυτοκινήτων που απολαμβάνουν το A/C τους  και να τους λές "I am your father..."

giphy

Ορίστε και ένα video:   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 16:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon