.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 16:40

Onewheel – Μονόροδο. Ηλεκτρικό. Πατίνι

 

Ναι, ισχύουν και τα τρία!

 

Ακόμα έχουμε να δούμε πολλά στον τομέα της προσωπικής μετακίνησης και απόδειξη είναι το Onewheel, ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι, με έναν και μοναδικό τροχό τοποθετημένο στο κέντρο του, το οποίο “οδηγείται” όπως ένα skateboard, δηλαδή γέρνοντας το σώμα και την σανίδα προς το εσωτερικό της στροφής.

Η διαφορά με τα skateboard, πέρα από την προφανή απώλεια τριών τροχών, είναι ότι στο Onewheel δεν χρειάζεται κανείς να σπρώχνει με το ένα πόδι του για να πάρει φόρα, καθότι ένα hub ηλεκτρομοτέρ 500W, κινεί το μοναδικό και φαρδύ ελαστικό, που θυμίζει αυτά της F1.

onewheelxr 1

Στο εσωτερικό της σανίδας, είναι τοποθετημένες οι  μπαταρίες 48V που τροφοδοτούν το μοτέρ, καθώς και μια σειρά από γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα. Για να επιταχύνει το Onewheel, το μόνο που χρειάζεται είναι να γύρει ο “αναβάτης” ελαφρά προς τα μπρος, για να φρενάρει, απλά κάνει το αντίθετο.

Το Onewheel δεν είναι κάτι το καινούργιο, υπάρχει από το 2014, απλά πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε η νέα έκδοση “Οnewheel+ XR” που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την "tourrng" προσθήκη στην γκάμα.

Η αυτονομία έχει αυξηθεί και φτάνει πλέον τα 30 χιλιόμετρα (από 13 της απλής έκδοσης), ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά ελάχιστα τα 30 χλμ./ώρα. Επίσης, μια σειρά από LED τοποθετημένα στην “κόψη” τις πίσω πλευράς της σανίδας, εξασφαλίζουν το ότι το όχημα θα είναι ορατό από τους άλλους οδηγούς.

onewheelxr 2

Η τιμή δεν είναι χαμηλή, 1500 δολάρια το απλό μοντέλο και 1800 το Onewheel+ XR (και υπολογίστε ταχυδρομικά και μια καλή λυπητερή από το τελωνείο, καθότι δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ευρώπη) αλλά μιλάμε για κάτι μοναδικό…

Όπως αναφέρουν και οι δημιουργοί του, η αίσθηση του είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στο snowboard. Επίσης, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το video που παραθέτουμε, το… όχημα, μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, ρίχτε μια ματιά ΕΔΩ.   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 16:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon