.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 12:30

Honda – Τεστάρει υποψήφιους μηχανικούς μέσω… μοντελισμού

Απίθανες δημιουργίες υπό κλίμακα!

Το να εργαστεί κανείς σε Ιαπωνική εταιρεία ως μηχανικός, σίγουρα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Όλοι γνωρίζουμε την εμμονή στην λεπτομέρεια, την προσήλωση και την αφοσίωση που επιδεικνύουν οι Ιάπωνες όταν εργάζονται, πόσο μάλλον όταν η θέση είναι στην Honda… 

Για επτά υποψήφιους νέους μηχανικούς που θελαν να εργαστούν στο Big-H, τα πτυχία και τα ντοκτορά, μάλλον δεν αρκούσαν. Για να διαπιστωθούν οι ικανότητες τους, εξετάστηκαν εκτός των άλλων και στον μοντελισμό, ζητώντας τους να δημιουργήσουν  ακριβείς υπό κλίμακα κατασκευές γνωστών και ιστορικών μοντέλων της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη δοκιμασία εμπνεύστηκε από μια βουδιστική πρακτική, όπου οι νεαροί μοναχοί καλούνται να δημιουργήσουν γλυπτά του Βούδα στα πλαίσια της εκπαίδευσης τους για να ενταχθούν στα μοναστήρια.

Το εγχείρημα ήταν πιο δύσκολο από αυτό που φαντάζεται ο καθένας μας, αφού οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την δημιουργία αυτών των μινιατούρων, ήταν ακριβώς οι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των 1:1 μοτοσυκλετών. 

Πρώτα σχεδιάστηκαν τα πάντα σε H/Y και περιβάλλον CAD/CAM, μετά δημιουργήθηκαν τα πρωτότυπα με γλυπτική σε πηλό για το body work και αφού ελέγχθηκαν τα πάντα δόθηκε το τελικό “ok” για να βγουν τα καλούπια. 

Τι πιστοποίησαν οι εξεταστές με αυτή την δοκιμασία; Μα τι άλλο πέραν από την υπομονή, την προσοχή στις λεπτομέρειες και τα ποσοστά  περφεξιονισμού των υποψήφιων μηχανικών. Τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν είναι τα εξής: Honda RC143 (1961), Honda RCB1000 (1976), Honda NR500 (1979), Honda NSR500 (1989), Honda NR ( 1989), Honda NSR 250R (1990), Honda VFR 800R (1998) , Honda Gold Wing (2001), Honda RC212-V (2007), Honda CBR1000RR (2008). 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 12:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon