.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 19:43

140 ίπποι και πολλά κυβικά από την Κίνα!

 

Το “παιχνίδι” σοβαρεύει

 

Aν έχετε συνδέσει την Κίνα με τις φθηνές μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού που παράγονται σωρηδόν, καιρός να αλλάξετε άποψη. Ήδη τα μοντέλα των 500+ κ.εκ. με σχεδίαση και εξοπλισμό που δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν από τον ανταγωνισμό είναι γεγονός, ενώ τα τελευταία νέα κάνουν λόγο ότι κατασκευαστές από την Κίνα, ετοιμάζονται να ξεπεράσουν - και μάλιστα κατά πολύ- τις τιμές των 100 ίππων και των 1000 κ.εκ.!

Η είδηση αποκτά μάλιστα ξεχωριστό ενδιαφέρον καθότι το εγχείρημα αυτό, θα γίνει με τις “ευλογίες” αλλά και την παραίνεση του κράτους της Κίνας. Όπως αναφέρουν πηγές, η σινική κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία της (και την ανάγκη της), ώστε στρατός, αστυνομία και σώματα ασφαλείας, να εξοπλιστούν με μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και υψηλής ιπποδύναμης.

Μέχρι τώρα, η υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα στρατού και αστυνομίας, ήταν η CF Moto 650G, ένα μοντέλο με δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ απόδοσης 70 ίππων, η οποία μάλιστα είχε παρουσιαστεί και στην ΕΙCMA του 2015. Και ναι, θύμιζε πολύ (παααρα πολύ όμως) BMW, ωστόσο σε κάθε περίπτωση ήταν ένα από τα πρώτα δείγματα της μελλοντικής δυναμικής της κινεζικής βιομηχανίας στον χώρο της μοτοσυκλέτας.

Η CF Moto, είχε πάρει την “εργολαβία” από το  Κινεζικό κράτος, κάνοντας προφανώς καλύτερη προσφορά από την ανταγωνιστική Qianjiang, η οποία έχει στις τάξεις της την Benelli.

china 140 3  
CF Moto 650G

Τώρα λοιπόν, πρόκειται να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός, ο οποίος θα αφορά στην επόμενη γενιά των υπηρεσιακών μοτοσυκλετών του Κινεζικού κράτους. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση είναι 1000+ κ.εκ., απόδοση τουλάχιστον 140 ίππων (!), 12+ κιλά ροπής και μετάδοση με άξονα.

Αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να εξελιχθεί και να κατασκευαστεί μια μοτοσυκλέτα με τα specs που ορίζει ένα κράτος και όχι να επιλεγεί μια από την υπάρχουσα γκάμα, η απάντηση είναι πολύ απλή: Μιλάμε για την Κίνα των 1,4+ δισεκατομμυρίων ανθρώπων, αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι δεν πρόκειται για 100 κομμάτια μόνο.

Οι δύο εταιρείες που πρόκειται να “χτυπήσουν” τον διαγωνισμό, είναι και πάλι η Chunfeng (CF Moto) και η Qianjiang (Benelli).

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, φαίνεται ότι η Qianjiang πλεονεκτεί, καθότι έχει ήδη “έτοιμο” των τρικύλινδρο 1.130 κ.εκ. της Benelli, ο οποίος κάλλιστα μπορεί να ανταποκριθεί στα.. προαπαιτούμενα που έχει θέσει ως προδιαγραφές το Κινεζικό κράτος.  

china 140 2
Qianjiang QJ1200GS

Μάλιστα είχε παρουσιάσει εδώ και καιρό ένα 3D σχέδιο μιας μοτοσυκλέτας τουρισμού με την ονομασία QJ1200GS, η οποία απεικονιζόταν με φάρο και γενικά αρκούντως… κομπλέ για άμεση υπηρεσιακή δράση.

china 140 1
CF Moto V.02-NK Concept 

Η CF Moto από την άλλη, δεν έχει κινητήρα αυτής της τάξης κυβισμού και ιπποδύναμης στο “οπλοστάσιο” της, οπότε μάλλον θα χρειαστεί να εξελίξει μια νέα μονάδα. Εκτός και αν το πρόσφατα παρουσιασμένο V.02-NK concept, με κινητήρα KTM (οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει σχέσεις συνεργασίας) αποτελέσει την βάση για να σχεδιαστεί μια μοτοσυκλέτα με τις προδιαγραφές που ορίζει το Κινεζικό κράτος.

Ίδωμεν λοιπόν. Το θέμα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον!    

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 20:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon