.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 14:14

R.I.P. Sebastien Dasse

 

Απεβίωσε ο συνιδιοκτήτης της Bud Racing Kawasaki Team

 

Ο Sebastien Dasse ήταν συνιδιοκτήτης της Bud Racing Kawasaki Team, της μεγάλης γαλλικής ομάδας που ανέδειξε κορυφαία ονόματα στον χώρο του MX, όπως οι Gautier Paulin, Marvin Musquin, Livia Lancelot, κ.α.

Η μεγάλη και ένδοξη ιστορία της Bud Racing ξεκίνησε το 1995, όταν οι Stephane & Sebastien Dasse δημιούργησαν την ομάδα, και ξεκίνησαν να βελτιώνουν και να εξελίσσουν κινητήρες και αναρτήσεις.

rip sebastien dasse 3

Και τα δύο αδέρφια αγωνίζονταν στο Motocross, όμως δυστυχώς ο Sebastien είχε μια άσχημη πτώση και έμεινε παραπληγικός.

Έκτοτε, έδωσε όλη του την ενέργεια στην ανάπτυξη της εταιρείας, και έγινε γνωστός ως ένας από τους καλύτερους τεχνικούς αναρτήσεων στη Γαλλία.

Με την Bud Racing έκανε το ντεμπούτο του το 2007 ο Marvin Musquin, ενώ με την ίδια ομάδα ο Gautier Paulin ανέβηκε στο βάθρο της MX2 στο MXGP το 2009. Οι τίτλοι της ομάδας ήταν πάμπολλοι, όπως και οι αθλητές που ανέδειξε. Brian Moreau, Livia Lancelot, David Herbreteau, Valentin Teillet, Dylan Ferrandis, Maxime Desprey και Xavier Boog.

rip sebastien dasse 1

Δυστυχώς η κατάσταση του Sebastien Dasse χειροτέρεψε την προηγούμενη εβδομάδα, και ο 37χρονος Γάλλος πέθανε στις 4 Ιανουαρίου του 2018.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 14:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon