.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 15:26

VOZZ Helmets - Παραλίγο μοιραίο ατύχημα για τον ιδρυτή της

 

Έσπασε σχεδόν όλα του τα κόκκαλα. «Το κράνος με έσωσε» λέει ο ίδιος

 

Ο ιδρυτής της VOZZ Helmets και ιδρυτής του επαναστατικού ομώνυμου κράνους, Mark Bryant είχε ένα απίστευτο τροχαίο ατύχημα, το οποίο τον «φιλοδώρησε» με 25 κατάγματα, ενώ ο ίδιος πιστεύει πως το κράνος της VOZZ του έσωσε τη ζωή.

Ο Bryant είχε βγει για μια βόλτα με το Ducati Monster του τον Ιούλιο του 2017, όταν γλίστρησε σε χαλίκια και έφαγε ένα γερό high-side.

Στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα του προσγειώθηκε πάνω του, χειροτερεύοντας κατά πολύ τα πράγματα.

vozz helmets mark bryant accident 2

«Λιποθύμησα για λίγα δευτερόλεπτα, όπως μου είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, νόμισαν πως είχα πεθάνει… έτσι πίστευα κι εγώ μόλις συνήλθα» λέει ο Mark. «Ανέπνεα με δυσκολία ενώ το ταξίδι από το ασθενοφόρο μέχρι το χειρουργείο είναι μια θολούρα στη μνήμη μου.»

Ο σχεδιαστής και ιδρυτής της VOZZ παρέμεινε 2 μήνες στο νοσοκομείο, ενώ υπεβλήθη σε πολλές εγχειρήσεις. Πλέον περπατάει «σαν πειρατής» και έχει ακόμα μερικές εγχειρήσεις να κάνει.

«Καβαλάω μοτοσυκλέτα όλη μου τη ζωή και δεν είχα ποτέ τέτοιο ατύχημα, πιστεύω πως το κράνος αυτό μου έσωσε τη ζωή.»

vozz helmets mark bryant accident 3

Ο Bryant είχε συνολικά 25 κατάγματα, συμπεριλαμβανομένου κατάγματος στον μηρό, 5 σπασμένους σπόνδυλους, 7 σπασμένα πλευρά, σπασμένα δάχτυλα, κομμένα νεύρα, κομμένους τένοντες… αρκετά, δεν αντέχουμε άλλες λεπτομέρειες!

«Πάντα φοράω γάντια, γεγονός που έσωσε τα περισσότερα δάχτυλα μου, εκτός από το μικρό στο δεξί χέρι. Και προσέχω το κράνος μου να είναι το σωστό μέγεθος.»

Τον έσωσε το κράνος της VOZZ; Ίσως, αν και πιθανότατα την ίδια δουλειά θα έκανε ένα οποιοδήποτε πιστοποιημένο κράνος, απλώς τώρα ο Bryant θα μπορεί να δείχνει το γδαρμένο και χτυπημένο κράνος της VOZZ και να λέει… «είδατε; δουλεύει, σας το έλεγα!»

Δοκιμές βγαλμένες από τη ζωή.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 16:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon