.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 11:16

RIP Bruce Brown 1937 – 2017

 

Έφυγε ο δημιουργός του “Οn Any Sunday”

 

 

Το 1971, δεν υπήρχε Youtube και Vimeo, δεν υπήρχαν καν VCR συσκευές και οι πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα και τον κόσμο της, ήταν ελάχιστες και τυπωμένες σε χαρτί.

Φανταστείτε λοιπόν, τι αντίκτυπο είχε σε όλους εκείνη την εποχή το “On Any Sunday”, ένα ντοκιμαντέρ 90 λεπτών, που παρουσίαζε τον κόσμο της μοτοσυκλέτας μέσα από τους αγώνες.

Onany 1
 
Ταχύτητα, Flat Track, Speed Track, MX, Enduro, Scramble, Rally, Dragster, Τrial, Hillclimbing, ότι αγώνα με δύο τροχούς μπορεί να φανταστεί κανείς, παρουσιαζόταν στο ντοκιμαντέρ αυτό, το οποίο αποτέλεσε τον καλύτερο πρεσβευτή της μοτοσυκλέτας για την δεκαετία του 70.

Ανάμεσα σε όλους όσους εμφανίζονται στο φιλμ και ο ηθοποιός Steve McQueen,  γνωστός λάτρης της μοτοσυκλέτας και αγωνιζόμενος.    

Δεν ήταν όμως μόνο τα θεαματικά πλάνα και ο McQueen αλλά πολύ περισσότερο, ότι το On Any Sunday, προσπαθούσε να προσεγγίσει την φιλοσοφία των αγωνιζόμενων και να παρουσιάσει το πάθος τους, χωρίς την  προκατάληψη και τις συνήθεις αγκυλώσεις που είχε για την μοτοσυκλέτα η Αμερική -αλλά και ο περισσότερος κόσμος- του 1970.

Σε ποιον οφείλονται όλα αυτά; Στον σκηνοθέτη Bruce Brown, ο οποίος έφυγε από κοντά μας στις 10/12/2017.

RIP λοιπόν κ. Bruce, ο κόσμος της μοτοσυκλέτας σας χρωστά πολλά!

Ακολουθεί το trailer του ντοκιμαντέρ:

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 11:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon