.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 19:10

Το Google Maps αποκτά “Motorcycle Mode”

 

Πλοήγηση με βάση τα δίτροχα δεδομένα

 

Η πολύ διαδεδομένη και χρήσιμη εφαρμογή των χαρτών της Google (Google Maps), προσέθεσε στην τελευταία της ενημέρωση (9.67.1) την μοτοσυκλέτα ως όχημα επιλογής, για τον σχεδιασμό και των υπολογισμό δεδομένων στις διαδρομές που προτείνονται.

Μέχρι πρότινος, οι χρήστες μπορούσαν να καθορίσουν στο Google Maps τον τρόπο που θα μετακινηθούν, επιλέγοντας  μεταξύ ΜΜΜ, αυτοκινήτου, ποδηλάτου και βαδίσματος, με την εφαρμογή να λαμβάνει φυσικά υπόψιν το δεδομένο αυτό και να σχεδιάζει – προτείνει διάφορες διαδρομές βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της επιλογής αυτής.

Επί παραδείγματι αν είχε επιλέξει κανείς το βάδισμα ως τρόπο μετακίνησης, το Google Maps του πρότεινε παρακάμψεις μέσα από πάρκα, πεζόδρομους και γενικά μέρη όπου απαγορεύονταν τα τροχοφόρα μηχανοκίνητα.

google maps new motorcycle navigation 827x510 81512467407

Κάτι παρόμοιο γίνεται και με την επιλογή της μοτοσυκλέτας, με την έννοια του ότι το λογισμικό αναγνωρίζει ότι ένα δίτροχο είναι ελίσσεται πολύ πιο εύκολα μέσα στην κίνηση και μπορεί να διέλθει με άνεση μέσα από στενούς δρόμους.

Έτσι ο υπολογιζόμενος χρόνος μια διαδρομής είναι φυσικά προσαρμοσμένος πάνω σε αυτά τα δεδομένα, ενώ προτείνονται και νόμιμες  παρακάμψεις μέσα από στενά, κάτι που δεν συμβαίνει στην επιλογή “αυτοκίνητο”, λόγο μεγαλύτερου συντελεστή δυσκολίας.

Προς το παρόν, η επιλογή της μοτοσυκλέτας ως όχημα μεταφοράς είναι διαθέσιμη μόνο για την Ινδία και όχι τυχαία, αφού αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και εκατομμύρια δίκυκλα κινούνται καθημερινά στους δρόμους της χώρας.
  
Το πότε θα είναι διαθέσιμη η επιλογή και στην χώρα μας είναι ακόμα άγνωστο αλλά αν αποδειχθεί ότι μπορεί να δουλέψει στην Ινδία, τότε θα μπορεί να δουλέψει πολύ εύκολα και οπουδήποτε άλλου! 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 19:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon