.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 14:46

Δίτροχες “Αμαζόνες” θα περιπολούν στο Δελχί

 

Η πάταξη της εγκληματικότητας κατά των γυναικών ο στόχος


Με τα εγκλήματα κατά των γυναικών να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην πρωτεύουσα της Ινδίας, οι αρχές πήραν την απόφαση να ιδρύσουν μια νέα μηχανοκίνητη μονάδα αστυνόμευσης, η οποία θα στελεχωθεί αποκλειστικά από γυναίκες. 

Ο κυριότερος λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση, είναι ότι προφανώς οι γυναίκες είναι πιο ευαισθητοποιημένες  και μπορούν να διαχειριστούν πολύ καλύτερα τα θύματα των επιθέσεων, που συχνά υπάγονται στην κατηγορία κακοποίησης και βιασμού.

Οι 600 αναβάτριες θα εκπαιδευτούν ειδικά για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και θα περιπολούν ανά ζεύγη, εποχούμενες σε μοτοσυκλέτες, φέροντας στον εξοπλισμό τους περίστροφα, σπρέι πιπεριού και κάμερες που θα καταγράφουν τα περιστατικά.

Το έργο τους αναμένεται πολύ δύσκολο και απαιτητικό, αφού λίγο πριν κλείσει το 2017, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 12.000 περιστατικά βίας και εγκληματικών ενεργειών κατά των γυναικών, σε πολλά από τα οποία τα θύματα είναι μικρά κορίτσια.

Οι περιπολίες αυτές, όπως ευελπιστούν οι αρχές, θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των περιστατικών.  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 14:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon