.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 12:58

ATV / Quads – Απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στον δρόμο;

 

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον νέο ΚΟΚ 

 

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του ΚΟΚ, ακούγονται φήμες ότι μεταξύ των αλλαγών που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, υπάρχει και η απαγόρευση των τετράτροχων ATV και Quad από τους δρόμους. Μάλιστα αυτό το γεγονός, χωρίς πολλές λεπτομέρειες αναφέρθηκε και σε σχετικό ρεπορτάζ ειδήσεων, μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, ενώ κάποιες άλλες πηγές έκαναν λόγο για απαγόρευση της κυκλοφορίας των ATV / Quad στα νησιά.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κάποια επίσημη και επιβεβαιωμένη πληροφορία σχετική με θέμα αυτό. 

Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι που να πιστοποιεί ή να ξεκαθαρίζει το που θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις αυτές και αν τελικά προβλέπεται κάτι τέτοιο στο νέο ΚΟΚ.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να επηρεάσει ε ανθρώπους που διατηρούν επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων σε τουριστικά θέρετρα, αγρότες και όσους χρησιμοποιούν τα ATV σε υπαίθριες εργασίες καθώς βέβαια και τους χομπίστες που αρέσκονται σε αυτού του είδους τα οχήματα.

Η αλήθεια είναι πως ήδη η νομοθεσία για τα ATV και τα Quad είναι αρκετά μπερδεμένη στην χώρα μας, αφήνοντας πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το τοπίο να ξεκαθαρίσει, ενώ εικάζουμε πως αν όντως ο νέος ΚΟΚ περιλαμβάνει το μέτρο της απαγόρευσης, αυτό έχει άμεση σχέση με τα ατυχήματα που συμβαίνουν στα νησιά τα καλοκαίρια.

Είναι όμως άδικο, η αδυναμία ελέγχου και η ασυδοσία μερικών, να οδηγεί σε μια καθολική απαγόρευση η οποία θα ζημιώσει χιλιάδες ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα η έμμεσα με τα ATV και τα Quads. Σε κάθε περίπτωση ερευνούμε το θέμα και μόλις έχουμε κάτι νεότερο, επίσημο και διασταυρωμένο, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 12:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon