.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 13:25

Kobe Steel - Τεράστιο σκάνδαλο με πιθανές επιπτώσεις και στην μοτοσυκλέτα

 

Χαμηλότερων προδιαγραφών πρώτες ύλες, διοχετευόντουσαν στην βιομηχανία! 

 

H Kobe Steel, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας και παραγωγής μετάλλων στην Ιαπωνία, παραδέχτηκε ανοικτά ότι παραποιούσε τα συνοδευτικά έγγραφα προδιαγραφών των πρώτων υλών που διοχέτευε στην αγορά, παρουσιάζοντας τα ως ανώτερης ποιότητας από την πραγματική!

Αυτό αφορά επιβεβαιωμένα σε μια ποσότητα χάλυβα, αλουμινίου και χαλκού που υπερβαίνει συνολικά τους 20.000 τόνους, τους οποίους προμηθεύθηκαν σε διάστημα ενός έτους, περί τις 100 βιομηχανίες και εταιρείες ανά τον κόσμο, που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ενός ευρέως φάσματος προϊόντων.

Από πολεμικά αεροσκάφη και οπλικά συστήματα, μέχρι εξαρτήματα hardware υπολογιστών και οχήματα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλη του την έκταση το σκάνδαλο αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στην παγκόσμια βιομηχανία, οι οποίοι ενδέχεται να εξελιχθούν σε “σεισμό” πολλών ρίχτερ, οδηγώντας σε μια από τις μαζικότερες και ευρύτερες ανακλήσεις προϊόντων στην ιστορία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που κάνουν λόγο για μια επισταμένη παραποίηση στοιχείων στα προϊόντα της Kobe Steel, για περισσότερα από δέκα έτη! Την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος έχει αναλάβει ανεξάρτητη αρχή, ενώ αντίστοιχα οι εταιρείες και οι βιομηχανίες που συνεργαζόντουσαν με την Kobe Steel, αναμένουν μια λεπτομερή καταγραφή των ελαττωματικών παρτίδων πρώτης ύλης, προκειμένου να διαπιστώσουν που έχει αυτή χρησιμοποιηθεί και κατά πόσο έχουν επηρεαστεί τα προϊόντα τους.

Προς το παρόν, Toyota, Nissan, Honda, Suzuki, Mazda, Mitsubishi, Subaru και Daihatsu (η οποία ακόμα ερευνά το θέμα) αναφέρουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει πρώτες ύλες της Kobe Steel για τις οποίες υπάρχει επιβεβαίωση παραποίηση στοιχείων, ενώ πέραν των Ιαπωνικών εταιρειών, ως αποδέκτες αυτών των παρτίδων πρώτων υλών, αναφέρονται και οι Daimler, PSA Group, Tesla, Boeing, Airbus και General Electric.

Σε πρώτη φάση, καμία από τις ανωτέρω εταιρείες της λίστας δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανάκληση, αφού οι ενδείξεις μέχρι στιγμής καταδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένες πρώτες ύλες δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή δομικών εξαρτημάτων ή στοιχείων που επηρεάζουν την ασφάλεια των προϊόντων τους. Ωστόσο όπως ήδη επισημάναμε, ακόμα δεν έχει διερευνηθεί σε όλη του την έκταση το σκάνδαλο και ενδέχεται να προκύψουν νέα στοιχεία που θα αλλάξουν άρδην την κατάσταση και τα δεδομένα.

Ενδεικτικό είναι ότι δύο εταιρείες σιδηροδρόμων της Ιαπωνίας, που επίσης προμηθεύονταν πρώτες ύλες από την Kobe Steel, προχώρησαν σε κάποιες δοκιμές αντοχής εξαρτημάτων των συρμών υψηλής ταχύτητας, τα λεγόμενα bullet trains και τα αποτελέσματα ήταν ότι αυτά δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές! Παράλληλα, οι εταιρείες Mitsubishi, Kawasaki και Subaru, ανέφεραν άμεσα στην ιαπωνική κυβέρνηση ότι πρώτες ύλες που εμπίπτουν στις επιβεβαιωμένες ως κατώτερων προδιαγραφών, ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολεμικά αεροσκάφη, πυραυλικά συστήματα και άλλον αμυντικό εξοπλισμό.

Τώρα σε ότι αφορά στην μοτοσυκλέτα, δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από οποιαδήποτε Ιαπωνική εταιρεία ή κάποια άλλη κατασκευάστρια σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι έχουν παραχθεί μοντέλα με την χρήση πρώτων υλών κατώτερων προδιαγραφών της Kobe Steel. Ωστόσο το σκάνδαλο δεν έχει ακόμα ερευνηθεί σε βάθος, οπότε δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ένα τέτοιο γεγονός.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το θέμα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 18:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R 1200 RS Connected Ride DΝΑ High Performance Filters – DCR017... κόσμημα! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon