.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 11:59

Allocacoc - eScooter κατηγορίας φτερού!

 

Πτυσσόμενο και πανάλαφρο! 

 

Ένα υπερ-ελαφρό και πτυσσόμενο ηλεκτροκίνητο scooter δημιούργησε η εταιρεία Allocacoc, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των gadgets και των έξυπνων – πρακτικών λύσεων που κάνουν πιο εύκολη την ζωή μας.

Το μοντέλο το οποίο έχει προς το παρόν βαπτιστεί με το όνομα eScooter, αποτελείται ουσιαστικά από έναν σκελετό δύο κύριων στελεχών σε σχήμα “λ” τα οποία ενώνονται με μια άρθρωση που επιτρέπει την αναδίπλωση του scooter όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται.

allocacoc escooter3

Το βάρος του είναι 11 κιλά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφερθεί άνετα και υπάρχει μάλιστα και μια χειρολαβή στο κύριο στέλεχος που επιτρέπει να το σύρει κανείς σαν βαλίτσα αεροδρομίου.

allocacoc escooter2

Με διαστάσεις (Ύψος Χ Μήκος) 107 Χ 34 εκατοστά όταν διπλωθεί και 86 Χ 105 εκατοστά όταν είναι έτοιμο για χρήση, το eScooter είναι σίγουρα ένα όχημα εύκολο στην χρήση του. Οι συμπαγείς τροχοί δεν χρειάζονται αέρα και είναι διαμέτρου... καροτσιού super market (8 ίντσες). Αυτό μπορεί να έχει γίνει προφανώς για λόγους μικρών διαστάσεων και μικρού βάρους, ωστόσο σημαίνει επίσης ότι το eScooter, έχει ως αποκλειστικό πεδίο δράσης καλά στρωμένες επίπεδες επιφάνειες.

allocacoc escooter4

Ο ηλεκτροκινητήρας του είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό (hub) και εκεί επίσης “πιάνει” και το μοναδικό φρένο, μηχανικού τύπου (δεν αναφέρεται ακριβώς τι). Η μπαταρία 36V/7.2 Ah είναι τοποθετημένη στην κεντρική κολόνα και η αυτονομία που προσδίδει στο όχημα, είναι 25 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτυχθεί, είναι 20 χλμ./ώρα.

allocacoc escooter1

Ο αναβάτης, έχει στην διάθεση του έναν πίνακα οργάνων LCD από το οποίο πληροφορείται για την ταχύτητα και την στάθμη ενέργειας της μπαταρίας, ενώ μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο... riding modes που αφορούν στον τρόπο της απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.Το “γκάζι” είναι τύπου σκανδάλης, υπάρχει μονό αμορτισέρ κάτω από την σέλα για την απορρόφηση των κραδασμών, πλαϊνό stand καθώς και ροδάκια μεταφοράς στο πίσω μέρος.

Το eScooter αποτελεί μια crowd funding απόπειρα στο Kickstarter και αν όλα πάνε καλά, τον Φεβρουάριο του 2018 αναμένεται να παραδοθούν τα πρώτα κομμάτια στους ιδιοκτήτες του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 12:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon