.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 15:16

Moto Guzzi - Αποκαλυπτήρια νέου -Euro4- κινητήρα στην EICMA

 

Το μοτέρ μιας νέας εποχής για την Guzzi;

 

Η Moto Guzzi, μετά την επιβολή των Euro4 προδιαγραφών και δεδομένου του ότι στήριζε την γκάμα της αποκλειστικά σε αερόψυκτους κινητήρες, βρέθηκε σε αδιέξοδο. Κατάφερε να εναρμονίσει τα μοτέρ των V7 και των California με τις εν λόγο προδιαγραφές ρύπων, παρουσίασε μια νέα μηχανική μονάδα που στελέχωσε τα V9 Bobber & Roamer, όμως σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, μιλάμε για κινητήρες από τους οποίους δεν υπάρχουν απαιτήσεις για μεγάλη ισχύ.

Τα 1200άρια της Guzzi, Stelvio, Breva και Griso, με τον 8-βάλβιδο εγκάρσιο V2 δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν και έτσι η ιστορική εταιρεία έμεινε χωρίς εκπροσώπηση σε πολύ σημαντικές κατηγορίες μοτοσυκλετών. Αρχικά, η θέση της Guzzi ήταν πως οι πωλήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων δεν είχαν τον όγκο που θα δικαιολογούσε την εξέλιξη ενός νέου κινητήρα.  Ενδεικτικά, το Stelvio είχε σημειώσει πωλήσεις 7.000 μονάδων σε όλη την διάρκεια της οκτάχρονης “καριέρας” του στην αγορά.

Ωστόσο μάλλον έχουμε αλλαγή κατεύθυνσης πάνω στο θέμα, αφού σε πρόσφατες του δηλώσεις, ο αντιπρόεδρος marketing και επικοινωνίας του ομίλου της Piaggio (στον οποία ανήκει η Moto Guzzi), Davide Zanolini, ανέφερε πως στην έκθεση EICMA θα παρουσιαστεί ένας νέος κινητήρας - concept.

Συγκεκριμένα ο Zanolini ανέφερε ότι πρόκειται για μια ολοκαίνουργια μηχανική μονάδα, η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα γκάμα των μοτέρ. Χαρακτηριστικό ήταν ότι προσδιόρισε τον νέο αυτό κινητήρα ως “ριζοσπαστικό” και συμπλήρωσε ότι έχουν συντελεστεί άλματα προόδου στην σχεδίαση και εξέλιξη του.

Τι μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν; Σίγουρα υγρόψυξη, είτε μερικού τύπου, στην κεφαλή μόνο αλά BMW, είτε… φουλ κομπλέ τύπου, που θα συμπεριλαμβάνει και τους κυλίνδρους. Δεν γίνεται αλλιώς στην Euro4 εποχή. Από εκεί και έπειτα, αν πρόκειται για ένα μοτέρ που θα στελεχώσει μοντέλα όπως αυτά που καταργήθηκαν από την γκάμα της Guzzi, τότε η ισχύς και γενικότερα η απόδοση θα πρέπει να βρίσκεται στα επίπεδα των ανταγωνιστικών μοντέλων, οπότε βγάλτε τα συμπεράσματα σας…

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε και το γεγονός ότι η Moto Guzzi, έχει αφήσει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο ένα τεράστιο κεφάλαιο, την θρυλική sport ιστορία της! Με τη μόδα των νεορετρό να βρίσκεται στο ζενίθ της, η εταιρεία θα μπορούσε να μεγαλουργήσει! Ένα Le Mans με νέο κινητήρα επί παραδείγματι, δεν θα ήταν καθόλου μα καθόλου άσχημο!  

Ίδωμεν… τα νέα πάντως είναι σίγουρα καλά!  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 15:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Panigale... scrambler! Vespa Club Piraeus - Σαλαμίνια βόλτα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon