.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 14:29

H Καλιφόρνια πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που “σκοτώνει” τους κινητήρες ΕΚ

 

Συστράτευση με πολλά ευρωπαϊκά κράτη, Κίνα και Ινδία

 

Τελευταία, όλο και περισσότερες είναι οι χώρες ανά τον κόσμο οι οποίες αποφασίζουν την “εκτέλεση” του κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανακοινώνοντας ότι σε ορίζοντα 10+ ετών θα απαγορεύσουν την πώληση οχημάτων που θα φέρουν αυτού του είδους τα μοτέρ.

Κράτη που αποτελούν τεράστιες αγορές αλλά έχουν επίσης εγκατεστημένη βαριά βιομηχανία παραγωγής οχημάτων στις υποδομές τους, όπως η Κίνα, η Γερμανία, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν τοποθετηθεί και δεσμευτεί ανοικτά για αυτό.

Oι HΠΑ από την άλλη, που έχουν παραδοσιακά την πιο… YOLO και “δε βαριέσαι ρε αδερφέ…” πολιτική απέναντι σε περιβαλλοντικά ζητήματα, δεν είχαν βγάλει τσιμουδιά περί του θέματος.  Να όμως που την έκπληξη την κάνει η πολιτεία της Καλιφόρνια, στην οποία ο κυβερνήτης και το επιτελείο του, εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίος θα δρομολογηθεί το… banάρισμα των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ξεκινώντας φυσικά από τις πωλήσεις αυτών.

Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που τοποθετείται πάνω στο ζήτημα και το γεγονός ότι πρόκειται για την… Καλιφόρνια, έχει ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία, μιας και αυτή αποτελεί  μια τεράστια αγορά, την μεγαλύτερη στις ΗΠΑ και αντίστοιχη των πολύ μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Σε μια χώρα όπου τα 3000 κυβικά θεωρούνται “μικρό άμαξι” για το super market και οι μοτοσυκλέτες κάτω των 500 κ.εκ. απλά δεν λογαριάζονται ως μοτοσυκλέτες, όλα αυτά, μπορεί να έχουν ένα τεράστιο αντίκτυπο…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon