.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 15:05

21 Σεπτεμβρίου - Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο

 

Πρωτοβουλία με την συμμετοχή όλων των μελών της ΕΕ

 

Η 21η Σεπτεμβρίου ορίστηκε για φέτος ως η Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο, μια κίνηση στην οποία συμμετέχουν φορείς από όλη την Ευρώπη, θέλοντας να καταδείξουν το βαρύ τίμημα αίματος που πληρώνουμε στους δρόμους της Γηραίας Ηπείρου.

Κάθε ημέρα, 70 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στους δρόμους της Ευρώπης εμπλεκόμενοι σε τροχαία ατυχήματα και η πρωτοβουλία αυτή, έχει σαν σκοπό, να αποτελέσει την αρχή μιας προσπάθειας για την μείωση αυτού του τραγικού αριθμού.

Από την πλευρά της Ελλάδος, συμμετέχει η μη κερδοσκοπική εταιρεία “Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια”, γνωστή ως HELLASTRON (Hellenic Association of Toll Road Network) και τα μέλη αυτής: Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας.

 Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για την 21η Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν την επικόλληση  αφίσας που έχει σχεδιασθεί ειδικά για αυτό τον σκοπό, στους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητόδρομων σε όλη την Ελληνική επικράτεια, καθώς και σχετικά μηνύματα που θα προβάλλονται στις ψηφιακές ενημερωτικές πινακίδες των δρόμων. Παράλληλα, θα τρέξει καμπάνια στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης της HELLASTRON στο facebook και στο twitter.

Όλα τα ανωτέρω, έχουν σαν σκοπό, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των οδηγών γύρω από το θέμα.    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon