.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 16:28

Suzuki – Σχέδια για turbo power cruiser!

 

Μεγάλο άνοιγμα στο θέμα υπερτοφοδότηση!

 

Με την turbo μοτοσυκλέτα των 700 κ.εκ. να έχει επιβεβαιωθεί και με φήμες να κάνουν λόγο για υπερτοφοδότηση στο νέο Hayabusa, η Suzuki φαίνεται πως έχει  καταπιαστεί για τα καλά με τα… bar και επενδύει σε αυτά.

suzuki turbo power cruiser 2

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα διαρροή σχεδίων, που απεικονίζουν μια μοτοσυκλέτα cruiser τύπου, με V2 κινητήρα και turbo. Ένα μοντέλο σαν και αυτό, θα βάλει για τα καλά την Suzuki στην κατηγορία των muscle / power cruisers, της οποίας εξέχων μέλος αποτελούσε το V-MAX της Yamaha και στην οποία δραστηριοποιείται και η Ducati με τα Diavel.

suzuki turbo power cruiser 3

Η ειδοποιός διαφορά ,  είναι ότι τα προαναφερθέντα μοντέλα δουλεύουν ατμόσφαιρά, ενώ το Suzuki έχει υπερτοφοδότηση και αυτό αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην μάχη των εντυπώσεων… αν βέβαια  μπει ποτέ στην παραγωγή η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.

suzuki turbo power cruiser 4

Με τέσσερις συνολικά καταθέσεις σχεδίων προς κατοχύρωση στην Ιαπωνία  πάντως, υποθέτουμε πως στο Hamamatsu το βλέπουν σοβαρά το θέμα και δεν πρόκειται απλά για την γνωστή βιομηχανική τακτική της πατέντας για την… πατέντα και μόνο.  

Τώρα σε ότι αφορά στο ποιος κινητήρας και ποιο μοντέλο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις για να γίνουν τα σχέδια αυτά πραγματικότητα, εξετάζοντας την υπάρχουσα γκάμα της Suzuki, όλα δείχνουν το Intruder M1800R.

suzuki m1800r intruder 1
Suzuki M1800R

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που δεν εισάγεται στην Ελλάδα, οπότε μας είναι άγνωστη, όμως ο V2 υγρόψυκτος κινητήρας της των  1783 κ.εκ. με τους δυο επί κεφαλής εκκεντροφόρους , τα αξιόλογα για την κατηγορία περιφερειακά της και η sport –τηρουμένων των αναλογιών- φύση της, θα μπορούσαν, με κάποιες αναγκαίες φυσικά αλλαγές και μετατροπές, να στηρίζουν ένα τέτοιο εγχείρημα.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλα πάρα  εικασίες… αν η Suzuki έχει βλέψεις για κάτι τέτοιο, το σαλόνι του Tόκιο τον Οκτώβριο αλλά και οι μεγάλες φθινοπωρινές εκθέσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκδηλωθούν οι όποιες προθέσεις, με κάποιο concept / πρωτότυπο μοντέλο.

Περιμένουμε λοιπόν…  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 16:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki Gemma… 500 Nitro! Marios Pol: Urban Freeride Trial - Θεαματικό Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon