.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 16:51

Η διήθηση στις ΗΠΑ

 

Που επιτρέπεται, που όχι και που… δεν ξέρω / δεν απαντώ

 

 

Διήθηση. Μια πρακτική που ακροβατεί μεταξύ νομιμότητας και παραβατικότητας σχεδόν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης –ε καλά εννοείται…-  και της Ελλάδας. Στις ΗΠΑ προσπάθησαν να ξεκαθαρίσουν τι ισχύει σε όλη την επικράτεια ώστε να έχουν μια εικόνα της κατάστασης, αφού ως γνωστό κάθε πολιτεία νομοθετεί ανεξάρτητα.

Έφτιαξαν λοιπόν έναν χάρτη διήθησης και τα αποτελέσματα ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους σαφή, με την έννοια του ότι στις περισσότερες πολιτείες, η διήθηση απλά απαγορεύεται. Όπου γκρι λοιπόν, διήθηση… γιοκ.

Στην μόνη πολιτεία που η διήθηση επιτρέπεται ξεκάθαρα, είναι η Καλιφόρνια, όπου από 1η Σεπτεμβρίου κατοχυρώθηκε και νομικά ως μη παραβατική πρακτική.

Για 12 πολιτείες ισχύει το γνωστό θολό τοπίο, όπου η διήθηση ούτε απαγορεύεται αλλά ούτε και επιτρέπεται με την ετυμηγορία σε περίπτωση στραβής να βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια τροχαίας και δικαστών.

Σε κάθε περίπτωση, ένα coast to coast το κάνεις, προσέχοντας μόνο στην Viriginia και στην Arizona να μην ξεχαστείς…  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 16:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon