.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 13:09

Crosshelmet X1 – Κράνος οπτικού πεδίου 360 μοιρών!

 

Καμία “νεκρή γωνία” προς όλες τις κατευθύνσεις

 

Ως μοτοσυκλετιστές, όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι η επίγνωση των τεκταινόμενων γύρω μας. Το συνεχές οπτικό… update για το τι συμβαίνει μπροστά μας, στα πλαϊνά μας αλλά και πίσω μας, είναι βασική προϋπόθεση για να οδηγεί κανείς με ασφάλεια ένα δίτροχο. Αλλά είναι και δύσκολο,-  κουραστικό, ενώ εγκυμονεί και αυτό κινδύνους, καθώς ακόμα και ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να στρέψει κάποιος το βλέμμα του αλλού, σημαίνει ότι χάνει την επαφή προς μια άλλη διεύθυνση.

Την ανάγκη αυτή έρχεται λοιπόν να καλύψει η Crosshelmet, μια crowdfunding εταιρεία, με το κράνος X1. Tι είναι το X1; Ένα κράνος με ενσωματωμένη κάμερα στην πίσω πλευρά του, η οποία προβάλει την εικόνα που καταγράφει σε συσκευή HUD (Head Up Dipslay), ενσωματωμένη στο μέσο του “γείσου”.

Το εύρος του οπτικού πεδίου της κάμερας είναι της τάξεως των 170 μοιρών, κάτι που σε συνδυασμό με τις 190 μοίρες εύρους της ανθρώπινης όρασης (κεντρική + περιφερειακή), μας κάνει 360 μοίρες, δηλαδή πλήρη θέαση προς όλες τις κατευθύνσεις με πολύ μικρές κινήσεις των ματιών.

crosshemet x1 2

Αλλά το X1 δεν είναι μόνο αυτό, αφού η συνδεσιμότητα του με smart συσκευές του προσδίδουν και  πολλές multimedia δυνατότητες. Με τα κατάλληλα app, o αναβάτης που θα φορά το X1, θα μπορεί να ακούει μουσική, να συνομιλεί με άλλους αναβάτες στο δρόμο (σε κοντινή απόσταση) ή να λαμβάνει οδηγίες πλοήγησης και πληροφορίες για τον καιρό, στο HUD.

crosshelmet x1 1

Η Crosshelmet, έχει προγραματίσει την έναρξη της χρηματοδότησης για το X1 μέσω crowdfunding, για τις 13 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook και στον ιστότοπο της εταιρείας.

Ορίστε και ένα video: 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 13:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon