.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 10:22

Kawasaki ZX10/6 με υπερτοφοδότη το 2018;

 

Νέα σχέδια αποκαλύπτουν μοναδικά χαρακτηριστικά!

 

 

Ήταν να μην κάνουν την αρχή εκεί στο Akashi με το θέμα υπερτροφοδότηση! Σχέδια που δημοσίευσε το morebikes, αποκαλύπτουν μια μοτοσυκλέτα ή οποία θυμίζει πάρα πολύ ZX, να φέρει σύστημα φυγοκεντρικού υπερσυμπιεστή, παρόμοιο με αυτό των H2/R.

Επιπλέον, στα σχέδια αυτά αποκαλύπτεται και ένα νέο σύστημα ελέγχου του υπερσυμπιεστή,  που θα επιτρέπει στον αναβάτη να καθορίζει τον βαθμό του… boost. Με λίγα λόγια θα μπορεί κάποιος να ρυθμίζει το πλεόνασμα της ισχύος που προέρχεται από τον υπερσυμπιεστή.

kaw zx10 sc 2

Το σχέδιο του συστήματος που θα ελέγχει το ποσοστό “συμμετοχής” του υπερσυμπιεστή στην παραγωγή ισχύος. Πέρα από το 100% o αναβάτης θα μπορεί να επιλέξει και μικρότερα ποσοστά, με μια βαλβίδα εκτόνωσης να μειώνει την πίεση στα επιθυμητά επίπεδα.  

Ενδεχομένως -και με βάση την εφαρμοσμένη  σημερινή τεχνολογία- οι διάφορες διαβαθμίσεις της απόδοσης να είναι προκαθορισμένες και να ενσωματωθούν ως παράμετροι στα riding modes, από την άλλη όμως, δεν αποκλείεται να δούμε και το όλο σύστημα ως μια εντελώς ξεχωριστή δυνατότητα ρύθμισης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και συγνώμη αν χαλάμε το “πάρτι”, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι κατάθεση σχεδίων προς κατοχύρωση, δεν σημαίνει απαραίτητα και παραγωγή, οπότε μην το έχετε “σιγουράκι” που λέμε…  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 10:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon