.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 18:50

Αγγλία: Πράσινο φως για την ακινητοποίηση δίτροχων με καρφιά

 

Δραστικά μέτρα κατά της εγκληματικότητας

 

 

 

Έναν αποτελεσματικότατο αλλά και πολύ επικίνδυνο τρόπο για την ακινητοποίηση δίτροχων οχημάτων πρόκειται να χρησιμοποιήσει η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο λόγος για τις πτυσσόμενες σχάρες με καρφιά που τρυπάνε τα ελαστικά των οχημάτων που διέρχονται από πάνω τους.

Στην περίπτωση των αυτοκινήτων, το μέσο αυτό δεν είναι κάτι νέο και εφαρμόζεται συχνά πυκνά σε καταδιώξεις με πολύ καλά αποτελέσματα, ωστόσο για τα δίτροχα, η χρήση των καρφιών εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους επιβαίνοντες, καθότι η απώλεια ελέγχου του οχήματος είναι δεδομένη και μάλιστα με πολύ υψηλές ταχύτητες.

Ωστόσο η βρετανική αστυνομία εξουσιοδοτήθηκε να τα χρησιμοποιεί, μετά από  την δραματική αύξηση κατά 1600% στο ποσοστού των εγκληματικών ενεργειών που συντελούνται με δίτροχα στο Λονδίνο!

Η χρήση των καρφιών είχε επί της ουσίας εγκριθεί πριν από δύο χρόνια και για τις περιπτώσεις ακινητοποίησης δίτροχων αλλά ποτέ δεν είχε εφαρμοστεί ακριβώς λόγο της επικινδυνότητας της.

 Οι αποτρόπαιες επιθέσεις με οξύ όμως, που εξαπλώνονται με “επιδημιολογική τάση” στην Αγγλία τον τελευταίο καιρό και στις οποίες χρησιμοποιούνται δίτροχα, ήταν η αιτία που η βρετανική αστυνομία εξέδωσε νέα εγκύκλιο για χρήση των καρφιών κατά βούληση.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του σώματος:  “Είναι ένα έσχατο μέσο, αλλά αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα το χρησιμοποιήσουμε… η ευθύνη του τραυματισμού βαραίνει αυτόν που εγκληματεί.”

Δείτε ένα σχετικό video με την χρήση σχάρας καρφιών σε αυτοκίνητο:

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 13:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon