.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 11:47

Aερόσακος σε Scooter – Σύντομα στην παραγωγή;

 

Πρωτότυπο PCX - Airbag παρουσίασε η Honda 

 

Μετά την GL 1800 Goldwing, που αποτέλεσε την πρώτη μοτοσυκλέτα με αερόσακο στον εξοπλισμό της, η Honda δοκιμάζει την εφαρμογή αυτού του συστήματος παθητικής ασφάλειας και στα scooter. 

O συγκεκριμένος αερόσακος, τον οποίον βλέπουμε στις φωτογραφίες να έχει εφαρμοστεί σε ένα PCX, αναπτύσσεται σε πλήρη έκταση μετά από μόλις 0.04 εκατοστά του δευτερολέπτου, όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν πολλά g, που μαρτυρούν πρόσκρουση / σύγκρουση. 

Το πιο δύσκολο κομμάτι στη σχεδίαση και εξέλιξη του συγκεκριμένου αερόσακου, ήταν το σχήμα του, καθώς στα ατυχήματα με δίτροχα τα σενάρια είναι χαοτικά και δεν μπορούν να προβλεφθούν εύκολα τα σημεία στα οποία θα χτυπήσει το σώμα ενός αναβάτη. 

scoot airbag 1

Η Ηonda κατέληξε σε αυτό το σχήμα μετά από δοκιμές,  και ανακοίνωσε ότι προφυλάσσει σε μετωπικές κυρίως συγκρούσεις με ταχύτητες πόλης, δηλαδή μέχρι 50-60 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Honda, ο αερόσακος μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες θανάτου μετά από μια τέτοια σύγκρουση, ενώ μειώνεται και η έκταση και η σοβαρότητα των τραυμάτων σε κεφάλι και στήθος.  

scoot airbag 2

Το πότε θα δούμε στην παραγωγή ένα scooter της Honda με  αερόσακο είναι ακόμα άγνωστό. Το σίγουρο είναι ότι από την στιγμή που έγιναν οι δοκιμές, δεν είναι πολύ δύσκολη η τοποθέτηση του airbag σε κάποια μοντέλα, αφού δεν απαιτείται επανασχεδίαση αυτών η μεγάλη αλλαγή στις γραμμές παραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αν μη τι άλλο θετικό το ότι η Honda ψάχνεται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 11:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon