.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 10:42

Το πιο γρήγορο Ducati Monster είναι τετρακύλινδρο!

 

Αυτό ναι, είναι πραγματικά τέρας!

 

 

 

Στην “αλμυρή φλαταδούρα” της Βοnneville, είναι γνωστό ότι συχνάζουν τύποι παθιασμένοι με την ταχύτητα. Νορμάλ δεν τους λες σε καμία περίπτωση, έχουν μια πολύ ωραία τρέλα, έναν εθισμό όπως λένε και οι ίδιοι με τα ρεκόρ.  

Αυτή ή περίεργη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα φυλή έχει χαράξει με τις ρόδες τις αλλά και με τις πράξεις τις, μερικές πολύ ωραίες ιστορίες στα “αλάτια” σαν αυτή που ακολουθεί... 

2007 το έτος και ο Mark Bjorklund , οικοδόμος στο επάγγελμα και φανατικός Ducatista, εκπληρώνει επιτέλους το όνειρό του και αποκτά ένα Monster S4R, με το οποίο παθιάζεται σε τέτοιο βαθμό, που αγοράζει άλλο ένα τρακαρισμένο από το e-bay ώστε να έχει stock ανταλλακτικών. 

Ο Mark εν τω μεταξύ συμμετέχει σε flat track αγώνες με μια Rotax 600 FT και είναι αυτή η μοτοσυκλέτα με την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά την Bonneville, το 2011, χωρίς όμως η προσπάθεια του να πετύχει κάποιο ρεκόρ ταχύτητας, να στεφθεί με επιτυχία. Το “μικρόβιο” όμως το είχε κολλήσει για τα καλά... 

Στο δρόμο του γυρισμού, ο Mark αναρωτιέται μαζί με τον αδερφό τού Carl (που έχει το περίεργο παρατσούκλι... “αυγοσαλάτας”) για το τι θα μπορούσαν να κάνουν ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και ο... “αυγοσαλάτας” Carl, προτείνει να χρησιμοποιήσουν το τρακαρισμένο S4R  και να φτιάξουν κάτι πολύ πιο ισχυρό. 

Με το που φτάνουν στο σπίτι, πέφτουν με τα μούτρα στην δουλειά (αυτό σημαίνει να είσαι παθιασμένος με κάτι!) κάνουν φύλλο – φτερό το Monster και πέραν του κινητήρα, του ψαλιδιού και του πίσω τροχού μαζί με το φρένο του, πουλάνε όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά και βγάζουν περίπου 2000 δολάρια, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το project. 

O Μark τα πάει εξαιρετικά με τα μηχανολογικά, ο Carl “αυγοσαλάτας” είναι μεταλλουργός – συγκολλητής στο επάγγελμα και μαζί με την προσθήκη του Omar Jason, που γνωρίζει πολύ καλά από σχεδιασμό πλαισίων, φτιάχνουν την “Sodium Distortion Τeam”.

ducati sodium distortion 5

Η low budget φύση την ομάδας, θέτει ορισμένους περιορισμούς, αποφασίζουν ότι θα συμμετάσχουν στην A-AG 1000 κατηγορία, δηλαδή μοτοσυκλέτες χωρίς fairing, με ατμοσφαιρικούς κινητήρες και νορμάλ καύσιμα αλλά με τροποποιημένα πλαίσια. Αυτό το τελευταίο είναι που χρησιμοποιούν ως αβάντα αφού η μοτοσυκλέτα που σχεδιάζουν, θα είναι πολύ χαμηλή, με τον Mark σε σχεδόν ξαπλωτή θέση, ώστε να έχουν όσο τον δυνατό χαμηλότερο αεροδυναμικό  συντελεστή οπισθέλκουσας. 

Το αποτέλεσμα, μετά από 10 μήνες δουλειάς μετά το σχόλασμα από την οικοδομή, μέχρι τα μεσάνυχτα, είναι κάτι που χαρακτηρίζεται ως naked dragster. Στενό και χαμηλό, με ψυγείο από Honda CR 250, μπροστινό από Aprilia RS 250 αλλά αυστηρά με πλαίσιο χωροδικτύωμα (είπαμε “άρρωστος” Ducatista o Mark!) και με το 46 νούμερο στο πίσω φτερό, γιατί πολύ απλά... Forza VR46! (Ναι, ο Mark είναι και “Rossiκός”).

ducati sodium distortion 4

2012, Boneville Salt Lake Flats, το πρώτο ρεκόρ, 166,36 μίλια – 267,73 χιλιόμετρα. Αυτό όχι μόνο δεν τον “γιάτρεψε” τον Mark και την Sodium Distotion Τeam από το “μικρόβιο” αλλά τους έκανε να νοσήσουν ακόμη περισσότερο! 

ducati sodium distortion 7

Το 2014 λοιπόν, ξεκίνησε η δημιουργία μιας νέας μοτοσυκλέτας ακόμη πιο ισχυρής! Πάντα Ducati! Πως όμως η ομάδα θα έβγαζε περισσότερη ισχύ, χωρίς να “μπλέξει” με υπετροφοδοτήσεις, περίεργα καύσιμα και γενικά καταστάσεις που απαιτούν πολύ χρήμα, πολύ χρόνο και πολύ εξοπλισμό; 

Απλά, αντί για έναν L2 Testratsretta του λίτρου, θα χρησιμοποιούσαν δύο! Κατηγορία η ίδια A-AG, αλλά αντί για 1000, 2000. 

To ΧS Dragon (το όνομα από χορηγό) είναι γεγονός, μια μοτοσυκλέτα με δύο Ducati μοτέρ και ακόμα πιο ακραία σχεδίαση σε σχέση με την πρώτη κατασκευή που είχε δημιουργήσει η ομάδα. 

ducati sodium distortion 2

Το ντεμπούτο του κατασκευάσματος αυτού, γίνεται το 2015 -που αλλού;- στην “λίμνη” Bonneville φυσικά. Νέο ρεκόρ στην κατηγορία, 194,65 μίλια (313,25 χλμ./ώρα).

ducati sodium distortion 1

 

Το 2016 ξανά νέο ρεκόρ, 203,74 μίλια (327,88 χλμ./ώρα), ο Mark και η Sodium Distortion Team είναι πλέον στο “club των 200 μιλίων”. 

ducati sodium distortion 6

Δυστυχώς το 2017 οι συνθήκες στην Bonneville δεν επιτρέπουν την διοργάνωση των συνάξεων αυτών των ημίτρελων αλλά πολύ συναρπαστικών ανθρώπων. Η “λίμνη” έχει αρχίσει να γεμίζει με νερό και μόνο οι ομάδες που έχουν υποστήριξη από μεγάλους χορηγούς, πάνε στην Νότιο Αμερική σε αντίστοιχες με την Bonneville εκτάσεις. 

Όχι η Sodium Distortion Τeam όμως, που είναι low budget και αποτελείται από ένα οικοδόμο, έναν ηλεκτροσυγκολλητή και έναν που ξέρει να δουλεύει 3D σχέδιο σε H/Y. 

Γιατί ανέκαθεν τις πιο ωραίες ιστορίες στα “αλάτια”, τις “έγραφαν” απλοί καθημερινοί άνθρωποι.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon