.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 10:09

Air condition σε μοτοσυκλέτα!

 

Άνετος και... δροσερός στους 40+ βαθμούς

Με το κύμα καύσωνα να έχει ήδη πλήξει την χώρα μας, επαναφέρουμε μια επίκαιρη είδηση – όαση που μπορεί να σας (μας) γλυτώσει από την θερμποληξία και τον ντουβρουτζά! Air condition για μοτοσυκλετιστές!

Ναι, ωραίοι οι δύο τροχοί ,δεν τους αλλάζουμε με τίποτα αλλά πόσες φορές αγαπητοί σύντροχοι δεν έχετε νοιώσει την ζήλια σας να φουντώνει όταν βλέπετε τους οδηγούς αυτοκίνητου δίπλα σας να απολαμβάνουν την δροσιά του κλιματιστικού τους, ενώ εσείς βρίσκεστε σε φάση λιαστής ντομάτας από την αφυδάτωση; 

Ε λοιπόν, όχι πια! H ΕntroSys σχεδίασε και δημιούργησε το πρώτο A/C για μοτοσυκλετιστές, το οποίο αποτελείται από μια μικρή σε διαστάσεις και φορητή εξωτερική μονάδα, έναν εύκαμπτο σωλήνα – αγωγό που συνδέεται με ειδικό γιλέκο και ένα εξωτερικό χειριστήριο για να ρυθμίζετε τους “βαθμούς τους κελσίους”.

Για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα, θα πρέπει να φοράτε μοτοσυκλετιστικό jacket και μέσα από αυτό το εδικό γιλέκο, που με την κυψελοειδή δομή του, διανέμει τον δροσερό αέρα που έρχεται από την A/C μονάδα στον θώρακα, την πλάτη και τον κορμό σας. 

Η τροφοδοσία γίνεται από απλή παροχή 12V της μοτοσυκλέτας σας, η μονάδα που έχει μικρές διαστάσεις μπορεί να ασφαλιστεί με ειδική βάση στην θέση του συνεπιβάτη ή στο ρεζερβουάρ σαν tank bag, ενώ ο σωλήνας – αγωγός αποσυνδέεται εύκολα, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε την ανάγκη σας και δεν θέλετε να μοιάζετε με τον Darth Vader και τα μηχανήματα που κουβαλούσε. Φυσικά αυτό είναι και θέμα ασφάλειας, σε περίπτωση πτώσης / ατυχήματος.
Εκτός από ψύξη, το σύστημα μπορεί φυσικά να παράγει και ζέστη για τον χειμώνα αλλά ας μην το σκεφτόμαστε αυτό τώρα... 

Φανταστείτε την έκφραση υπάλληλου σε βενζινάδικο, όταν μετά το γέμισμα με καύσιμο, ρωτούσατε “Αέρα και φρέον που έχεις φιλαράκι;”

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 10:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon