.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 11:33

Video: Tα 3D print ελαστικά του μέλλοντος

 


Χωρίς αέρα, με smart ιδιότητες και δυνατότητα αναδιαμόρφωσης πέλματος



 

 

 

Μέσα από ένα μικρής διάρκειας video, η Michelin μας παρουσιάζει το όραμα της για τα ελαστικά του μέλλοντος, τα οποία θα είναι όσο φουτουριστικά μπορεί να φανταστεί κανείς, με απίστευτες ιδιότητες!

Μπορεί αυτό που βλέπουμε στο video να είναι αυτοκίνητο, ωστόσο οι συγκεκριμένες τεχνολογίες των ελαστικών αυτών, θα περάσουν σίγουρα και στις μοτοσικλέτες:

-Πρώτα απ΄όλα, στο μέλλον δεν θα υπάρχει διαχωρισμός ζάντας και ελαστικού, παρά ένα ενιαίο σύνολο, ο τροχός. Αυτός θα είναι κατασκευασμένος ως ένα χωροδικτύωμα υλικού, το οποίο έχει εμπνευστεί από αντίστοιχες δομές που συναντά κανείς στη φύση, όπως π.χ. στα κοράλια. Το βάρος του θα είναι μικρό, δεν θα υπάρχει φυσικά θάλαμος αέρα και θα παραμορφώνεται ελεγχόμενα κάτω από πίεση. Τα δε υλικά που θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του, θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα.

-Σε ότι αφορά στο πέλμα, αυτό θα στρώνεται στην περιφέρεια του ελαστικού με την μέθοδο του 3D printing, ενώ η ειδική σύσταση των υλικών που θα χρησιμοποιούνται, θα επιτρέπει την «αναγόμωση» εφ όρου ζωής. Πέρα από την προφανή χρησιμότητα αυτής της ιδιότητας στην περίπτωση της φθοράς του πέλματος, η Michelin το προχωρά ένα βήμα ακόμα: οραματίζεται «σταθμούς 3D εκτύπωσης» στο δρόμο, όπου και θα πραγματοποιούνται σε γρήγορο χρόνο αντικαταστάσεις πέλματος και χαράξεων, αναλόγως του τερέν στο οποίο πρόκειται να κινηθεί κανείς.

-Οι τροχοί, θα εντάσσονται φυσικά στο διευρυμένο πλαίσιο συνδεσιμότητας του μέλλοντος. Θα επικοινωνούν με το όχημα και τις smart συσκευές του οδηγού, ενημερώνοντας για την κατάσταση τους, ενώ λαμβάνοντας δεδομένα που αφορούν τον καιρό και την διαδρομή που ακολουθεί κανείς, θα συνιστούν μέσω μηνυμάτων την κατάλληλη διαμόρφωση του πέλματος τους, στους «σταθμούς 3D εκτύπωσης» που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 19:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέα εποχή Triumph Intermoto Η Anytime επεκτείνεται »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon