.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 16:10

Αγγλία: Επιστρέφουν οι αγώνες σε δημόσιους δρόμους

 

Πράσινο φως από το “Υπουργείο Μεταφορών”

 

Νέοι νόμοι στην Αγγλία, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ στις 10 Απριλίου, δίνουν πλέον τη δυνατότητα διοργάνωσης αγώνων μοτοσυκλέτας σε δημόσιους δρόμους, σύμφωνα και με άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας MCN.

Το αντίστοιχο βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών έδωσε το πράσινο φως για τη διοργάνωση των εν λόγω αγώνων, οι οποίοι μπορούν πλέον να λάβουν μέρος και στην Αγγλία –μην ξεχνάτε το θρυλικό Isle of Man TT που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νήσο του Man αλλά και μερικοί ακόμη αγώνες δρόμου σε άλλα βρετανικά νησιά.

Η βρετανική αρχή των αγώνων, ACU, μπορεί πλέον να εκδίδει άδειες για την τέλεση τέτοιου είδους αγώνων, με την συγκατάθεση όμως των τοπικών αρχών και της αστυνομίας, οι οποίες έχουν και τον τελευταίο λόγο.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ήδη προτείνει από το 2014 την αλλαγή του νόμου που θα επέτρεπε την επιστροφή των αγώνων δρόμου στην Αγγλία. Η αποδοχή του κόσμου για αυτή την απόφαση ήταν τότε ενθουσιώδης.

«Προφανώς αυτή η απόφαση θα κάνει τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο πολύ πιο ελκυστικούς…ενώ θετικός θα είναι και ο οικονομικός αντίκτυπος στις περιοχές που θα πραγματοποιούνται οι αγώνες, κάτι που μόνο θετικά μπορεί να δει κανείς όσον αφορά στους αγώνες μοτοσυκλέτας.», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ACU, Gary Thompson, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και μέλη της κυβέρνησης που κάνουν λόγο για ενίσχυση των τοπικών οικονομιών μέσω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που θα παρατηρείται λόγω των αγώνων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 16:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon