.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 16:39

Video – O Guy Martin με sidecar!

 

Στο Burt Munro Challenge

 

 

Ο Guy Martin τράβηξε για άλλη μια φο πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο διάσημος Βρετανός αναβάτης που μας έγινε γνωστός από τις συμμετοχές του στο Ιsle of Man TT, συμμετείχε στην εκδήλωση Burt Munro Challenge, που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ζηλανδία στις 24-27 Νοεμβρίου. Μόνο που αυτή τη φορά ο Martin δεν αγωνίστηκε με μοτοσικλέτα, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά με sidecar. Ο λόγος γι αυτό είναι απλά μια πρόκληση που δέχτηκε από τον Νεοζηλανδό αναβάτη και μηχανικό Jamie Moohan. Ο Moohan του δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να το οδηγήσει στην πίστα Oreti Park Speedway και ο Martin… άλλο που δεν ήθελε! 

«Ήταν απίθανο! Δεν έχει σχέση με τίποτα από όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα….δεν μπορούσα να πιστέψω τι μπορεί να κάνει το sidecar. Είναι πολύ γρήγορο…η οδήγησή του είναι εντελώς αντίστροφη σε σχέση με μια μοτοσικλέτα γιατί επιταχύνεις μπαίνοντας στις στροφές...το λάτρεψα», δήλωσε ο Martin ύστερα από την επαφή του με το sidecar.

Δείτε την αξιόλογη προσπάθειά του Marin στο βίντεο που ακολουθεί. 

Το Burt Munro Challenge είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2006 στη Νέα Ζηλανδία από την τοπική λέσχη μοτοσικλέτας Southland Motorcycle Club, στη μνήμη του Νεοζηλανδού Burt Munro. Ο Munro έγινε γνωστός στον κόσμο των δύο τροχών χάρη στα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας που έκανε με την Indian Scout του, στις γνωστές αλατώδεις εκτάσεις στη Bonneville των Η.Π.Α. Στην πρώτη του συμμετοχή, όπου έκανε και το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 63 ετών-το 1962! Ακόμη κατέχει ρεκόρ ταχύτητας σε μία από τις κατηγορίες, το οποίο ανέρχεται στα 295,3933 χλμ./ώρα και έγινε πραγματικότητα το 1967, ενώ έχει και το ρεκόρ ταχύτητας που έχει πραγματοποιηθεί με μοτοσικλέτα Indian. Το πέτυχε την ίδια χρονιά στις κατατακτήριες δοκιμές και ανέρχεται στα 305,888014 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 16:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon