.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 16:09

Monza Rally Show 2016: Νίκη για Rossi

 

Για 5η φορά νικητής ο Γιατρός

 

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα Monza Rally Show που πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Δεκεμβρίου κατάφερε να ανέβει ο Valentino Rossi. Αυτή είναι η 5η φορά που ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επικρατεί των αντιπάλων του στον συγκεκριμένο αγώνα, στον οποίο έχει λάβει μέρος 13 φορές.

Στον αγώνα, που αποτελούταν από δέκα ειδικές διαδρομές μέσα στην πίστα και στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου της Monza, συμμετείχαν 98 πληρώματα, από τα οποία τερμάτισαν τελικά τα 89.

Ο χρόνος του Γιατρού για την ολοκλήρωση των ειδικών του αγώνα ανήλθε στη μία ώρα, 31 λεπτά και 22,7 δευτερόλεπτα και ήταν αρκετός για να τον φέρει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, αφήνοντας πίσω του τον καταξιωμένο οδηγό αγώνων Rally, Dani Sordo, αλλά και τον οδηγο αγώνων τουρισμού Marco Bonanomi.

O Rossi πήρε πολύ σοβαρά τον ρόλο του στον συγκεκριμένο αγώνα με αποτέλεσμα να τεθεί επικεφαλής, από τη δεύτερη κιόλας ειδική, χάρη και σε ένα λάθος του Sordo, που του επέφερε ποινή χρόνου. Με τον πάντα πιστό Cassina Carlo ως συνοδηγό, ο Rossi δεν κοίταξε πίσω του από εκείνη τη στιγμή και κατάφερε να διατηρήσει σταθερή τη διαφορά του από τον Ισπανό οδηγό της Hyundai, παραμένοντας ο κυρίαρχος του αγώνα. Ο Sordo δεν κατάφερε να πάρει το αίμα του πίσω ούτε στο Master Show. Αν και προηγούνταν με σημαντική διαφορά από τον Γιατρό σε αυτή την απευθείας αντιπαράθεση, ο κινητήρας του παρέδωσε πνεύμα με αποτέλεσμα να χάσει και εκεί.

Με αυτή τη νίκη ο Rossi ισοφαρίζει το ρεκόρ των πέντε νικών που έχει στον θεσμό ο Rinaldo Capello.

Δείτε εδώ την κατάταξη του Monza Rally Show αναλυτικά.

Το Monza Rally Show είναι ένας μοναδικός θεσμός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1978 και από τότε δίνει την ευκαιρία σε αγωνιζόμενους με διαφορετικό υπόβαθρο να αναμετρηθούν σε έναν αγώνα τύπου ράλι κοντά και μέσα στη θρυλική ιταλική πίστα. Στον διασημο αγώνα έχουν συμμετέχει στο παρελθόν μεγάλοι αστέρες των τεσσάρων τροχών, όπως είναι οι Colin McRae, Jean Alesi, Markku Alén, Alessandro Zanardi, Giancarlo Fisichella, Markus Gronholm, Michele Alboreto, Miki Biasion και Sebastien Loeb. Δυναμικό παρόν έχουν δώσει και οι δίτροχοι Tony Cairoli και Loris Capirossi.

Δείτε τον Γιατρό να κερδίζει τον Sordo στο Masters Show, λόγω εγκατάλειψης του τελευταίου με πρόβλημα στον κινητήρα – μέχρι τότε ο Ισπανός προηγούνταν του Rossi.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελευτή απονομής.

Δείτε εδώ τη σελίδα του Monza Rally Show στο Facebook.

Δείτε εδώ τη σελίδα της πίστας της Monza στο Facebook.

Δείτε εδώ το κανάλι της πίστας της Monza στο Youtube γεμάτο πλούσιο υλικό από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 16:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon