.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 15:31

Πωλείται το Yamaha YZR 0WD8 1993 του Stephane Peterhansel!

 

Η νικήτρια μοτσυκλέτα του Rally Paris-Dakar 1993

 

Προς πώληση είναι η πανέμορφη original μοτοσυκλέτα Yamaha YZR 0WD8 με την οποία ο θρυλικός Stephane Peterhansel κέρδισε το Rally Paris-Dakar το 1993!

yamaha peterhansel 18

Το 1993, στην 15η χρονιά του Rally Paris-Dakar στην αφρικανική ήπειρο, μόλις 46 μοτοσυκλέτες βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνηση του αγώνα. Μέσα σε αυτές βρέθηκε και ο Stephane Peterhansel, με το Yamaha YZE OWD8.

yamaha peterhansel 13

Η μοτοσυκλέτα είχε πάνω της ήδη το νούμερο 1 στην γραμμή εκκίνησης, καθώς ο Γάλλος αναβάτης είχε κερδίσει 2 ακόμη φορές το Rally Dakar μέχρι τότε, ενώ θα συνέχιζε τις κορυφαίες εμφανίσεις του για να «κλείσει» στις 6 νίκες με μοτοσυκλέτα, και να μεταπηδήσει στα αυτοκίνητα για 6 ακόμα νίκες -συνολικά 12!

yamaha peterhansel 15

Το μοντέλο που πωλείται είναι η επίσημη αγωνιστική έκδοση του Yamaha Super Tenere, υπερκυβισμένη στα 850 κ.εκ., και προετοιμασμένη με τη βοήθεια του ιαπωνικού αγωνιστικού τμήματος της φίρμας. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος εν σειρά, ενώ πανέμορφος είναι ο διπλός προβολέας αλλά και γενικότερα η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας –μια από τις πιο όμορφες ιστορικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του Dakar.

yamaha peterhansel 7

To συγκεκριμένο YZE OWD8 ανήκε στη συλλογή της Yamaha Motor France για 20 χρόνια, και είναι ανέγγιχτο από όταν πέρασε τη γραμμή τερματισμού του Dakar το 1993. Στην ουσία είναι δηλαδή σε πολύ καλή κατάσταση, εξωτερικά με ελάχιστες γρατζουνιές και κάποια λίγα σπασμένα πλαστικά –τραύματα από τον πόλεμο.

yamaha peterhansel 17

Όσον αφορά στην τιμή που πωλείται το ιερό τέρας, αυτή δεν έγινε γνωστή, καθώς η Yamaha Motor France αναφέρει πως όλες οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε ιδιωτικό, συλλεκτικό επίπεδο, με πλήρη μυστικότητα.

Εμείς από την πλευρά μας να τονίσουμε την έκπληξη μας για την είδηση αυτή, καθώς τέτοιες μοτοσυκλέτες θα περιμέναμε να βρίσκονται σε μόνιμη έκθεση στα μουσεία των εταιρειών, και όχι να βγαίνουν στο σφυρί.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε το βίντεο του Eurosport για το Rally Paris-Dakar του 1993, όπου βλέπουμε σε δράση τον Peterhansel με τη συγκεκριμένη μοτσυκλέτα!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 15:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon