.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 09:03

Ρεπορτάζ - 70 Χρόνια Vespa στην Ελλάδα - 70 Χρόνια Piaggio Francesco!

Η ιστορία της Piaggio στην Ελλάδα ξεκινά κάπως τυχαία. Από τη συνάντηση του Βρετανού William Rees, του ιδιοκτήτη του ιπποδρόμου, με τον ιδιοκτήτη της Piaggio, Enrico Piaggio, στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη  Ωνάση, το 1952.

Η γνωριμία αυτή οδήγησε σε μια συνεργασία και ο Rees έγινε ο πρώτος αντιπρόσωπος της Piaggio στην Ελλάδα, κι έτσι την ίδια χρονιά, οι πρώτες Vespa έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα.

Το πρώτο κατάστημα της Piaggio άνοιξε το 1953 στην Πανεπιστημίου και την ίδια χρονιά ξεκινά και η σχέση της οικογένειας Ματζουράνη με την ιταλική εταιρία καθώς ο Σταύρος Μαντζουράνης, ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που προσέλαβε σαν υπάλληλο ο Rees στην εταιρία. Η εμπορική σχέση του Σταύρου Μαντζουράνη με την Piaggio ξεκίνησε το '58 όταν άλλαξε ο αντιπρόσωπος και ανέλαβε το κατάστημα της λεωφόρου Συγγρού, για να δώσει αργότερα το όνομα του γιού του και έτσι να δημιουργηθεί η "Piaggio Francesco".

Αυτά και άλλα πολλά είχαν την τύχη να συζητήσουν το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου, στο κατάστημα της Καλλιρρόης, φίλοι και γνωστοί, στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια ιστορίας της Piaggio Fransesco. Η οικογένεια Μαντζουράνη που συνδέεται τόσο στενά με την ιταλική εταιρία και το θρυλικό μοντέλο της, είχε στην έκθεση και την νέα Vespa GTS, η οποία ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία όπως το keyless σύστημα και τα led φωτιστικά αλλά και την νέα μπροστινή ανάρτηση.

Να τα εκατοστήσεις Piaggio Fransesco!DSC_3638-web.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 09:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon