.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 19:34

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Yamaha Tenere 700 World Raid στην Ισπανία

Όταν η παρουσίαση μίας νέας έκδοσης Tenere γίνεται στην Ισπανία, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, και επίσημους καλεσμένους, αγωνιζόμενους και παγκόσμιους πρωταθλητές MX, το αποτέλεσμα είναι... World Raid!

Του Τάκη Μανιάτη

Βρεθήκαμε στην Ισπανία για την παρουσίαση της νέα Yamaha Tenere 700 World Raid, μίας πολυαναμενόμενης μοτοσυκλέτας για τους adventure αναβάτες, μιας και συνδυάζει χαρακτηριστικά της Tenere 700 που ήδη γνωρίζουμε, εστιασμένα πλέον σε πιο τουριστική χρήση.

Η παρουσίαση έγινε στην Lorca, στην κορυφή ενός πύργου απ' όπου είχαμε θέα τόσο της Lorca, όσο και των χωμάτινων διαδρομών που μας περίμεναν για οδήγηση. Η νέα μοτοσυκλέτα, με αλλαγές σε μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, νέες αναρτήσεις με αυξημένες διαδρομές, ψηλότερη ζελατίνα και νέα πιο άνετη σέλα, εν μέσω άλλων, μας περίμενε εκεί στους δύο διαθέσιμους χρωματισμούς, μπλε και μαύρο. Όμορφη, ποιοτική, φουσκωμένη εκεί που πρέπει, στο ρεζερβουάρ, αδύνατη όπου χρειάζεται, με σαφή τουριστικό προορισμό, στεκόταν δίπλα στην αγωνιστική Tenere 700 του Alessandro Botturi, με την οποία κέρδισε το Rally Τυνησίας λίγες μέρες πριν!

Η Yamaha επέστρεψε στην Αφρική και στους αγώνες Rally με την Tenere 700 προκειμένου να την εξελίξει γι' αυτά τα τερέν, που έχουν και ουσιαστικό ενδιαφέρον στην κατηγορία αυτή.

Στην παρουσίαση, οι άνθρωποι της Yamaha μας εξήγησαν τις αλλαγές που έχει το μοντέλο, και φυσικά τους λόγους για τους οποίους μπήκε η World Raid έκδοση στην παραγωγή.

Έχοντας παρακολουθήσει τους αναβάτες Tenere 700 στα social, βλέποντας τις αλλαγές για κάθε χρήση που έκανε ο καθένας, διαπίστωσε ότι εκτός από τις δύο εκδόσεις, Tenere 700 για τους καθημερινούς αναβάτες και Tenere 700 Rally για τους πιο απαιτητικούς χωμάτινους, ήταν αναγκαία και μία για τους ταξιδιάριδες κάθε εδάφους - του Globetrotters όπως ονομάζονται.

'Έτσι προέκυψε η World Raid, η οποία προσθέτει άλλη μία έκδοση στις Tenere, που από το 1983 που παρουσιάστηκαν, γαλούχησαν γενιές αναβατών, από τα 600, στα 660, στα 750 και 1200, κυβικά εκατοστά, και τώρα, με δικύλινδρο κινητήρα, στα 700cc.

Έτσι, η Yamaha παντρεύει ένα θρυλικό όνομα με την σύγχρονη εποχή, σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, ετοιμάζοντας μάλιστα από την επόμενη χρονιά, οργανωμένη υποστήριξη για τους ιδιώτες, στους διεθνείς αγώνες Rally!

Η μοτοσυκλέτα που άλλαξε τελείως τον χάρτη των πωλήσεων στην κατηγορία adventure 600-900cc, διπλασιάζοντας απευθείας τις πωλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο (από 19.000 μονάδες το 2018 σε 38.000 την πρώτη χρονιά διάθεσης, το 2019!), συνεχίζει ακάθεκτη ενισχύοντας την κατηγορία, πουλώντας περισσότερες από 30.000 μονάδες από το 2019!

Με το Tenere 700 World Raid, η Yamaha στοχεύει να φτάσει στις 20.000 πωλήσεις Tenere για το 2022, με το 35% να αφορά στο νέο μοντέλο, το 25% στο Rally και το άλλο 40% στο  απλό μοντέλο.

Εμείς, είχαμε να οδηγήσουμε 350 χιλιόμετρα μικτής διαδρομής, με μοιρασμένο από 50% σε άσφαλτο και χώμα, παρέα με τον Alessandro Botturi, τον παγκόσμιο πρωταθλητή MX Ben Townley από την Νέα Ζηλανδία, και τον αγωνιζόμενο ιδιοκτήτη της Motology films Αυστραλό Adam Riemman, που έχουμε γνωρίσει και στη χώρα μας στο Naxos Adventure Rally.

Αναμενόμενη η καυτή ημέρα, από την Lorca έως την Granada, με τέτοια μοτοσυκλέτα και παρέα, για την οποία όμως θα διαβάσετε σε σχετικό άρθρο, όπως και την σχετική τεχνική παρουσίαση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 19:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon