.
Κατηγορία Fantic
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 15:56

TEST - Fantic Caballero Scrambler 250

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Το Caballero Scrambler 250 της ξαναγεννημένης Fantic Motor είναι ένα πανέμορφο και κορυφαίο ποιοτικά μοντέλο με vintage αισθητική αλλά υπέρ-σύγχρονη υλοποίηση. Και στην εβδομάδα δοκιμής, μας ενθουσίασε σε απρόσμενο βαθμό, όχι μόνο με το στιλ που πρεσβεύει, αλλά τις κορυφαίες all-round δυνατότητες του σε όλα τα είδη οδήγησης!

Πρέπει να ομολογήσω πως παρόλο που έχω τα χρονάκια μου, εντούτοις δεν είχα προλάβει την προηγούμενη γενιά Caballero των 50 κ.εκ. της Fantic, που άφησε όνομα και στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970. Εγώ θα σας μιλήσω για το νέο Caballero 250, στην έκδοση Scrambler των 250 κ.εκ., που ήρθε στη χώρα μας το 2019.

Σημειώστε πως η Fantic Motor ποντάρει πολλά στο Caballero, το οποίο έχει και δικό του, ξεχωριστό site από τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας. Εκεί θα βρείτε όλες του τις εκδόσεις, που δεν είναι και λίγες. Έχουμε και λέμε: Scrambler, Flat Track και Rally, με τις πρώτες δύο να διατίθενται τόσο στα 250 όσο και στα 500 κ.εκ. και την Rally για την ώρα μόνο στα 500.

Σύντομο ιστορικό Fantic Motor

fantic motors caballero scrambler 250 38

1968 - Η Fantic Motor δημιουργήθηκε στο Τρεβίζο της Ιταλίας. To 1969 παρουσίασε για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, το Fantic Caballero, ένα Scrambler που επρόκειτο να γράψει τη δική του ιστορία. Το ιταλικό εργοστάσιο ειδικεύτηκε εξαρχής σε μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στο motocross, στο endurο και στο Trial, όπου και κατέκτησε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

2014 - Το ιστορικό ιταλικό εργοστάσιο εξαγοράστηκε από έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στη Βόρεια Ιταλία που επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και προσέλαβε εξέχων ανθρώπινο δυναμικό από την Ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλετών προκειμένου να αναβιώσει το θρύλο.

2017 - Χρησιμοποιώντας κορυφαίους σχεδιαστές, δημιούργησε μια σειρά Trail/Enduro και Motard με τετράχρονους κινητήρες από 50cc-250cc και κατακτά πρώτες θέσεις σε κατηγορίες του Ιταλικού πρωταθλήματος Enduro του 2017 –αλλά και του 2018.

2018 - Λανσάρεται το πρώτο αναγεννημένο Caballero σε δύο εκδόσεις, Scrambler και Flat Track με 3 διαφορετικούς τετράχρονους κινητήρες, 125cc, 250cc και 450cc. Τα μοντέλα αυτά απέσπασαν θερμές κριτικές από τον ειδικό τύπο με έμφαση στο εξαιρετικό πλαίσιο, τη λειτουργία του κινητήρα και τα κορυφαίας ποιότητας περιφερειακά που περιλαμβάνουν εξατμίσεις Arrow, τιμόνι Accossato, Grips Domino, φρένα Brembo (της θυγατρικής BYBRE), aluminum billet μαρπιέ και τιμονόπλακες, injection Athena κλπ.

Επιπλέον η Fantic σήμερα, παράγει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλεως, enduro και race που έχουν κατακτήσει πληθώρα παγκόσμιων διακρίσεων.

2019 - Η ιστορική Ιταλική εταιρεία απέκτησε νέα αντιπροσώπευση και οι μοτοσυκλέτες της έρχονται στην Ελλάδα μέσω της Fantic Motor Hellas.

Καμία παραχώρηση στην ποιότητα

fantic motors caballero scrambler 250 18

Οι πρώτες εντυπώσεις από το Scrambler 250 μπορούν να συνοψιστούν ως εξής: μας έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα. Ας δούμε το γιατί.

Καταρχήν η μοτοσυκλέτα είναι πανέμορφη. Από design σκίζει! Δεν είναι μόνο πως ένας νοσταλγός του παρελθόντος πέταξε 2-3 aftermarket περιφερειακά το ένα πάνω στο άλλο και δημιούργησε μια ακόμα vintage μοτοσυκλέτα. Με το Caballero αντιλαμβάνεσαι αμέσως πως το σχέδιο έγινε σε λευκό χαρτί, η προσέγγιση ήταν ολιστική, και οι designer ΠΟΛΥ ικανοί. Βοηθάει βέβαια και το γεγονός πως δεν φαίνεται να υπήρξε καμία παραχώρηση κόστους, κανένας manager να ψιθυρίζει «ας κόψουμε κάτι ρε παιδιά, να μας βγει φτηνότερο», κανένας υπεύθυνος στοκ να πει «θα βάλουμε αυτά και αυτά τα εξαρτήματα που μας είχαν περισσέψει από το τάδε μοντέλο». Όχι, όχι, όχι! Εδώ το design λάμπει ως πρωταγωνιστής, και το Caballero Scrambler 250 θα πωρώσει και θα «φτιάξει» οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του. Γιατί it’s got what it takes to be special!

Καμπύλες σε αρμονία, κορυφαία μηχανολογία, ιδανικό ταίριασμα τεχνολογίας και «πεπαλαιωμένης» αισθητικής, άψογοι χρωματικοί συνδυασμοί των μερών του, σεβασμός στον καταναλωτή που θέλει μια πραγματικά ξεχωριστή μοτοσυκλέτα χωρίς δικαιολογίες.

fantic motors caballero scrambler 250 31

Το Scrambler πατάει πάνω στην αισθητική των κλασικών Scrambler μοτοσυκλετών των δεκαετιών 1950-1970, με την εξάτμιση να ανεβαίνει ψηλά και να καταλήγει σε δύο τελικά δίπλα στη σέλα, τα ελαστικά Mitas να είναι διπλής χρήσης πάνω σε ακτινωτές ζάντες, τη σέλα να είναι ίσια, και το τιμόνι ψηλό. Παρόλα αυτά, οι αναρτήσεις εδώ δεν έχουν μεγάλες διαδρομές (150mm), με την Fantic να στοχεύει σε ένα πιο λογικό ύψος σέλας για όλους, παρά σε σοβαρή off-road χρήση -και καλά κάνει εδώ που τα λέμε, ενώ παρόλα αυτά όπως θα δείτε παρακάτω το Scrambler τα καταφέρνει απρόσμενα καλά και στο χώμα.

fantic motors caballero scrambler 250 5

Πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση, στέκεσαι και στις μεγάλες διαστάσεις της μοτοσυκλέτας, καθώς το 250 μοιράζεται το σασί, δηλαδή ΟΛΑ τα (κορυφαία) εξαρτήματα και περιφερειακά με την έκδοση των 500 κυβικών. Ίδιο πλαίσιο, ίδιοι τροχοί, ίδιο ρεζερβουάρ, ίδιες εξατμίσεις, ίδια σέλα, ίδια όργανα, ίδιες αναρτήσεις με ίδιες διαδρομές, ίδια γεωμετρία, ίδιο μεταξόνιο και μήκος, ίδια όλα! Οι μόνες διαφορές 250 και 500 εντοπίζονται στις διαστάσεις του κυλίνδρου, στις επιδόσεις (25hp/8.500rpm και 2,25kgm/6.500rpm για το 250 και 40hp/7.500rpm & 4,4kgm/6.000rpm για το 500) και στο βάρος (140 κιλά το 250, 150 το 500, πούπουλα και τα δύο).

Για τον παραπάνω λόγο είναι και παραπλήσιες οι τιμές τους, στα 6.790 ευρώ για το 250 και στα 7.890 ευρώ για το 500. Μπορούμε να πούμε πως το 250 είναι ουσιαστικά ένα… υποκυβισμένο 500, ίδιο και απαράλλαχτο με τον μεγάλο αδελφό, πέρα από τις διαστάσεις του κυλίνδρου.

Ας προχωρήσουμε όμως βαθύτερα στις λεπτομέρειες. Η ποιότητα της βαφής είναι υπέροχη, η συναρμογή των μερών της μοτοσυκλέτας αψεγάδιαστη, οι καλλιτεχνικές πινελιές που μπορείς να χαζέψεις άπειρες.

Τα δυο φαλτσοκομμένα τελικά είναι της Arrow, έχουν πανέμορφα τρυπητά μεταλλικά προστατευτικά, και βγάζουν ήχο που θυμίζει κλασικό καθαρόαιμο!

fantic motors caballero scrambler 250 34

Δείτε όμως και τα Numberplate στα πλάγια της μοτοσυκλέτας που δίνουν «αγωνιάρικο» αέρα στο Scrambler, δείτε και τα μεταλλικά τρυπητά προστατευτικά που δεν αφήνουν τις εξατμίσεις να κάψουν τα μπούτια αναβάτη και συνεπιβάτη.

Ο προβολέας είναι μεν στρογγυλός όπως στα scrambler του παρελθόντος, όμως έχει εντυπωσιακή σύγχρονη εμφάνιση που δένει απίστευτα με τον νέο-ρετρό σχεδιασμό του Caballero.

fantic motors caballero scrambler 250 41

Το ρεζερβουάρ-δάκρυ με τα ανάγλυφα logo «Caballero» είναι σκέτο ποίημα, ενώ στο πάνω μέρος του υπάρχει μια μεταλλική εσοχή με το πιο όμορφο tank pad που έχουμε δει. Ή μήπως ΔΕΝ είναι tank-pad, αλλά ένα είδος… σέλας, για να ανέβεις πάνω στο ρεζερβουάρ σε χωμάτινη χρήση;! Φανταστικό!

fantic motors caballero scrambler 250 32

Τα μαρσπιέ από αλουμίνιο με κατεργασία Billet είναι απαράμιλλης αισθητικής, και τα συναντάς μόνο σε custom / special κατασκευές. Το ίδιο πανέμορφη είναι και η πλάκα τιμονιού, πανέμορφα και τα καβαλέτα που φέρνουν ψηλά το τιμόνι.

fantic motors caballero scrambler 250 39

Ο αριστερός διακόπτης-πύργος με το κουμπί ένδειξης λειτουργίας του ABS πάν θα φέρει… οργασμούς στους vintage-lovers, ενώ τα κορυφαία περιφερειακά σε αναρτήσεις και φρένα δείχνουν πως η Fantic ήθελε μόνο το καλύτερο για το μικρό Caballero.

fantic motors caballero scrambler 250 47

BYBRE τετραπίστονη δαγκάνα μπροστά, και BYBRE μονή δαγκάνα πίσω, δίσκοι μαργαρίτες, και καλό δικάναλο ABS που απενεργοποιείται για off-road χρήση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τάπα ρεζερβουάρ αεροπορικού τύπου, με μεντεσέ που δεν θα ανοίγετε συχνά, καθώς το Caballero δεν καίει τίποτα! Με αέρα θα μπορούσες να πεις πως λειτουργεί.

fantic motors caballero scrambler 250 28

Λιτότητα και χρηστικότητα εκτός δρόμου είναι το όνομα της ίσιας σέλας, που ανασηκώνεται ελαφρά στο μπροστινό της μέρος.

Ένα φανταστικό σύνολο με εκπληκτικές λεπτομέρειες. Ελάχιστες μικρές παραφωνίες παρατηρήσαμε στις φύσες και στα καλώδια που θα μπορούσαν να είχαν μαζευτεί καλύτερα, ώστε να μην ξεπροβάλλουν πράσινα καλωδιάκια στο μαύρο σύνολο, αλλά και στο αυτοκόλλητο που έγραφε 100% Made in Italy, αυτοκόλλητο που ήταν κομμένο… με ψαλίδι, στο χέρι.

Ε ρε γλέντια

fantic motors caballero scrambler 250 23

Η εβδομάδα συνύπαρξης μου με το Caballero 250 ήταν σαν ένα συνεχόμενο πάρτι που δεν σταματούσε ούτε όποτε κατέβαινε από τη σέλα, καθώς όλη την υπόλοιπη μέρα σκεφτόμουν τα όσα έζησα καβάλα στο Scrambler!

Αν η εμφάνιση τρελαίνει, τότε δεν έχετε ιδέα τι θα πάθετε με την οδήγηση. Πλαίσιο, αναρτήσεις και γεωμετρία για φίλημα, δημιουργούν ένα σύνολο που θυμίζει… πολεμικό μικρό KTM Duke. Να με συγχωρείτε που συγκρίνω τις δυο μοτοσυκλέτες, όμως καθότι κάτοχος 390 Duke, έχω εκτιμήσει στο άπειρο το πλαίσιο και τις αναρτήσεις της μικρής πορτοκαλί μοτοσυκλέτας, και κάτι αντίστοιχο έπαθα και με το Scrambler.

Ακόμα και στην καθημερινότητα μου, στην «βομβαρδισμένη» Αθήνα με τις δεκάδες λακκούβες και τα αναρίθμητα σαμάρια, ακόμα και σε δρόμο-γυαλί, τα Mitas του Scrambler καρφώνονται στην άσφαλτο σαν προβοσκίδες αιμοδιψών κουνουπιών, και δεν την αφήνουν ΟΠΟΙΑ κι αν είναι η κλίση της μοτοσυκλέτας!

fantic motors caballero scrambler 250 4

Φανταστική οδική συμπεριφορά, που σε γεμίζει εμπιστοσύνη όποιο κι αν είναι το δρομολόγιο σου, και σε κάνει να σπρώχνεις όρια και καταστάσεις ως εκεί που δεν πάει, μόν και μόνο γιατί ΜΠΟΡΕΙΣ! Γιατί η μοτοσυκλέτα της Fantic ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ!

Στην άσφαλτο οι επιταχύνσεις της μοτοσυκλέτας είναι πολύ καλές, το 6τάχυτο κιβώτιο είναι κοντό, και γρήγορα θα φτάσετε στην τελική ταχύτητα του Scrambler.

Ο κόφτης μπαίνει στις 8.000rpm (131χλμ/ώρα), ενώ από τα 110 και πάνω έχει κάποιους κραδασμούς που πληθαίνουν από τα 120 και πάνω, κραδασμούς που νιώθεις στο τιμόνι και όχι στα πόδια.

Ο συμπλέκτης είναι μαλακός, και δεν θα ενοχλήσει ούτε σε πολύωρη χρήση, και το κιβώτιο θετικό και αθόρυβο, δίχως ψεύτικες νεκρές πουθενά. Το μόνο ψεγάδι ότι ώρες-ώρες δυσκολεύεσαι να βάλεις την πραγματική νεκρά.

fantic motors caballero scrambler 250 33

Ο θόρυβος από το μοτέρ είναι ιδιαίτερα δυνατός, με μπάσο απολαυστικό ήχο που θυμίζει καθαρόαιμη off-road μοτοσυκλέτα λίγο πριν… ξεμπουκώσει, ενώ το μπούκωμα που ακούγεται πιθανώς να προέρχεται από τις Euro προδιαγραφές. Ο ήχος είναι αρκετά δυνατός ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε… γκαζιές αντί για την κόρνα, με τους προπορευόμενους οδηγούς να σας κάνουν αμέσως χώρο.

Το χαρακτηριστικό ελάττωμα όλης της κατηγορίας Scrambler μοτοσυκλετών, έχει να κάνει με την θερμότητα που παράγουν οι ψηλά τοποθετημένες εξατμίσεις, ζεσταίνοντας αρκετά τα δεξιά μπούτια αναβάτη και συνεπιβάτη. Το Fantic δεν αποτελεί εξαίρεση, με τη ζέστη να γίνεται αισθητή, ειδικά το Καλοκαίρι. Στο φανάρι κατεβάζεις το αριστερό πόδι αντί για το δεξί, ενώ έξτρα προσοχή απαιτείται από τον συνεπιβάτη στο ανέβα-κατέβα αλλά και στο να κρατά το πόδι του μακριά από την εξάτμιση την ώρα της οδήγησης. Βερμούδες φυσικά απαγορεύονται, αλλά αν είσαι ATGATT αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Τέλος πάντων, μπρος στα κάλλη…

Η σέλα είναι πολύ άνετη, ενώ μπροστά στο καβάλο σηκώνεται προς τα πάνω, γλιτώνοντας σε από τις αθέλητες στενές επαφές με το ρεζερβουάρ σε δυνατό φρενάρισμα.

fantic motors caballero scrambler 250 2

Τα φώτα είναι εξαιρετικά, έχουν σωστή δέσμη και είναι πολύ δυνατά, ενώ στη μεγάλη σκάλα φωτίζουν κάπως προς τα πάνω, οπότε μπορεί να φωτίζετε και τα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου και να χαζεύετε τους στραβωμένους ενοίκους τους. Δυνατή είναι η κόρνα, οι καθρέπτες προσφέρουν καλό οπτικό πεδίο και το τιμόνι κόβει αρκετά και περνάει πάνω από τους καθρέπτες των αυτοκινήτων, κάνοντας εύκολη τη ζωή σας στο μποτιλιάρισμα.

fantic motors caballero scrambler 250 12

Η θέση οδήγησης είναι όρθια και χαλαρή, με άνετες γωνίες σε χέρια και πόδια για καλό έλεγχο. Όταν είσαι όρθιος, στην off-road οδήγηση θα θέλαμε το φαρδύ τιμόνι πιο ψηλά, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω η Fantic δεν στόχευε να κατασκευάσει ένα καθαρόαιμο χωμάτινο Scrambler, αλλά μια do-it-all μοτοσυκλέτα, με δυνατότητες κίνησης και on και off, όπου λογικό είναι να υπάρχουν κάποιες παραχωρήσεις και στις 2 χρήσεις.

Πέρα όμως από τις παραχωρήσεις, στη δοκιμή μας το Scrambler αποδείχτηκε πραγματικά ασυναγώνιστο στο πόσο καλά μπορεί να εκπληρώσει και τους 2 ρόλους τους, διατηρώντας παντού έναν κορυφαίο fun χαρακτήρα!

fantic motors caballero scrambler 250 14

Απίστευτα καλό κράτημα στην άσφαλτο, πραγματική σφαίρα το Scrambler στην πόλη, σούζες με πρώτη στο κιβώτιο και με τη βοήθεια του συμπλέκτη, και ταυτόχρονα φανταστικό παιχνίδι στο χώμα! Drift με γκάζι και φρένο, αλματάκια, κίνηση σε χωματόδρομους αλλά και σε μονοπάτι, πραγματικά τα κάνει όλα. Στο χώμα οι μικρές διαδρομές των σφιχτών αναρτήσεων θέτουν πρώτες τα όρια, αλλά τα όρια αυτά έρχονται μακρύτερα από ότι περιμένεις και δεν σε εμποδίζουν να το κατά-διασκεδάσεις.

fantic motors caballero scrambler 250 42

Το ψηφιακό όργανο τώρα του Scrambler μπορεί να είναι όμορφο, θα θέλαμε όμως να ήταν πιο πλούσιο σε ενδείξεις, καθώς τώρα δεν έχει ούτε ένδειξη καυσίμου (μόνο λαμπάκι ρεζέρβας) ούτε ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, ούτε κατανάλωσης -έκαψε 4.1 λίτρα στα 100 χλμ. Η ρεζέρβα άναψε στα 220 χιλιόμετρα, με το μεγάλο ρεζερβουάρ να δίνει ρέστα στην αυτονομία του Scrambler. Οι ενδείξεις του οργάνου είναι οι εξής: Ταχύμετρο, στροφόμετρο, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, βολτόμετρο, ρολόι… αυτά.

Σημειώστε πως κατά τη διάρκεια του τεστ έφυγε από τη μοτοσυκλέτα μας το carbon-look προστατευτικό του σωλήνα εξαγωγής στην εξάτμιση, ενώ το ίδιο συνέβη και με το Scrambler 500 που είχε για δοκιμή συνάδελφος.

Ο ορισμός της διασκέδασης σε δυο τροχούς!

fantic motors caballero scrambler 250 24

Καβάλα στο Caballero Scrambler 250 διασκέδασα όσο δεν έχω διασκεδάσει εδώ και καιρό με μοτοσυκλέτα δοκιμής! Μπορεί το design να σε τραβάει πρώτα, όμως είναι η διασκέδαση που σε κερδίζει ολοκληρωτικά, τόσο on όσο και off-road. Μια μοτοσυκλέτα που χαίρεσαι να την βλέπεις, χαίρεσαι και να την οδηγείς, σε τέτοιο βαθμό που δεν θέλεις να κατέβεις από τη σέλα και μόλις το κάνεις ψάχνεις αυτόματα ευκαιρία να ανέβεις ξανά πάνω της. Πηγαίνεις τάπα στην άσφαλτο, κάνεις τρέλες στο χώμα, ζώντας σε μια κατάσταση μόνιμης, ανεξάντλητης, ατελείωτης ευφορίας. Απίστευτο σύνολο, τόσο αισθητικά, όσο και μηχανολογικά. Πάντα τέτοια Fantic… πάντα τέτοια!

Κατασκευαστής Fantic Motor
Μοντέλο Caballero Scrambler 250
Αντιπρόσωπος Fantic Motor Hellas
Τιμή (€) 6.790
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 1Κ, 4Τ, 1ΕΕΚ, 4Β/Κ, Υ/Ψ
Κυβισμός (cc) 249,6
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 77 x 53,6
Συμπίεση (:1) Δ.Α.
Τροφοδοσία Ψεκασμός ATHENA GET 34mm
Εκκίνηση Μίζα
Εξάτμιση 1 σε 2, Arrow
Τύπος συμπλέκτη Υγρός πολύδισκος
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο, κεντρικής ραχοκοκαλιάς
Μήκος (mm) 2.080
Πλάτος (mm) Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Υψος (mm) Δ.Α.
Ύψος σέλας (mm) 820 (υπάρχει και σέλα 840)
Γωνία κάστερ (μοίρες) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1.425
Βάρος (kg) 140 (στεγνό)
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (l) 12
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανάποδο πιρούνι 41mm, 150mm διαδρομή
Πίσω Μονό αμορτισέρ, ΠΕ, ΑΕ, 150mm διαδρομή
   
Φρένα  
Μπροστά Μονός δίσκος 320mm, ακτινική δαγκάνα 4Ε, ABS
Πίσω  Μονός δίσκος 230mm, δαγκάνα 1Ε, ABS
Ελαστικά  
Μπροστά 110/80-19
Πίσω 130/80-17
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  25/8.500
Ροπή εργοστασίου (kg.m/rpm) 2,25/6.500
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 21:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon