.
Κατηγορία CFMOTO
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 09:40

CFMOTO 1290NK: H πρώτη φωτογραφία του κινητήρα

Το project «μεγάλο naked από την CFMOTO με μοτέρ α λα KTM» προχωράει.

Πλέον, το CFMOTO 1290NK δεν είναι καν μυστικό, ούτε καν νέα είδηση, αφού η ιδέα για την μοτοσυκλέτα πηγαίνει πίσω σχεδόν 6 χρόνια. Η πατέντα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017, ως πρωτότυπο V.02-NK, όμως η CFMOTO έχει πάρε... φόρα πλέον και η ανάπτυξη της είναι τρομερή, μέσα σε αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, είναι και επίσημη πλέον, η συνεργασία της με την KTM, μίας και η CFMOTO κατασκευάζει μοτοσυκλέτες για λογαριασμό του αυστριακού εργοστασίου.

Τα τελευταία κατασκοπευτικά νέα εξ Ιταλίας, αποκαλύπτουν μια από τις πρώτες, αν όχι την πρώτη, φωτογραφία του νέου κινητήρα της CFMOTO. Καθώς μιλάμε για έναν V2 προερχόμενο από τον LC8 της KTM, η μορφή του κινητήρα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, όπως επίσης και τα χαρακτηριστικά στοιχεία CFMOTO στα καπάκια και την βαφή. Ο κινητήρας αναμένεται να αποδίδει πάνω από 125 ίππους στο όποιο μοντέλο της CFMOTO χρησιμοποιηθεί και, ακόμα και σε μια τέτοια ρύθμιση θα είναι... χαλαρός, μιας και το συγκεκριμένο μοτέρ έχει βγάλει και πάνω από 180 ίππους στις KTM μοτοσυκλέτες.

Πριν λίγες ημέρες, γράψαμε και εμείς για το θέμα της CFMOTO 1290NK εκ νέου, αφού πατέντες κατοχύρωσης της νέας μοτοσυκλέτας έκαναν την εμφάνιση τους, αποκαλύπτοντας και την μορφή παραγωγής της  - διαβάστε το ανάλογο άρθρο εδώ. Αναμένονται περισσότερα για το θέμα, αν και κάποιες πηγές θεωρούν βέβαιη την παρουσίαση του CFMOTO 1290NK ως μοντέλο 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 22:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon