.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 11:52

Yamaha E01 πειραματική ενοικίαση του ηλεκτρικού σκούτερ στην Ιαπωνία

 Όταν κάτι είναι καινούριο, ο καλύτερος τρόπος να το αποδεχτούμε είναι να το δοκιμάσουμε. Γι’ αυτό η Yamaha ξεκινάει πρόγραμμα μακροχρόνιας μίσθωσης του ηλεκτρικού της σκούτερ Ε01 στην Ιαπωνία, πριν ακόμη το λανσάρει στην αγορά. Στόχος είναι φυσικά να το δοκιμάσει το καταναλωτικό κοινό σε πραγματικές συνθήκες και μάλλον έτσι να φύγουν από τους χρήστες του οι φόβοι περί αυτονομίας και επιδόσεων που στοιχειώνουν όλα τα ηλεκτρικά οχήματα. 

Σύμφωνα με τη Yamaha, ο κύριος στόχος του πειραματικού προγράμματος μίσθωσης είναι να συλλέξει δεδομένα χρήσης για το σκούτερ, για να δει πώς μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη. Παράγοντες όπως η συνδεσιμότητα, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινή χρήση. Στα χαρτιά, το Yamaha E01, μπορεί να υπερηφανεύεται για επιδόσεις παρόμοιες με ένα σκούτερ 125cc, όπως το NMAX, ένα δημοφιλές σκούτερ στην Ασία και την Ευρώπη. Το E01 αποδίδει 8,1 kW, που μεταφράζεται σε περίπου 12 ίππους.
Ως εκ τούτου, η αντιμετώπιση της αστικής ζούγκλας με ταχύτητες περίπου 70 χιλιόμετρα την ώρα θα είναι πολύ άνετη και ήσυχη πάνω στο ηλεκτρικό σκούτερ. Επιπλέον, η Yamaha το έχει εξοπλίσει με τρια mode οδήγησης και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης. Υπάρχει επίσης ένα προγραμματιζόμενο σύστημα πέδησης με ανάκτηση, το οποίο επιτρέπει να φορτίζεται η μπαταρία κατά την οδήγηση.
e01_feature_005_2022_001.jpg
Ο ηλεκτροκινητήρας του E01 είναι αερόψυκτος, μόνιμου μαγνήτη. Η Yamaha ισχυρίζεται ότι επιτυγχάνει εντυπωσιακή απόδοση χάρη στην τεχνολογία επίπεδης τετραγωνικής παχύρρευστης περιέλιξης της Yamaha. Σε αντίθεση με άλλες πιο ισχυρές υγρόψυκτες μονάδες, το E01 είναι πιο απλό, πιο εύκολο στη συντήρηση και πιο ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις. Στέλνει ισχύ στον πίσω τροχό μέσω ενός αθόρυβου συστήματος κίνησης με ιμάντα χαμηλής συντήρησης.
Η θύρα φόρτισης είναι πάντα προσβάσιμη σε αντίθεση με άλλα σκούτερ που απαιτούν το άνοιγμα του καθίσματος. Το σκούτερ είναι εξοπλισμένο με έναν τυπικό φορητό φορτιστή 100V, ο οποίος όταν συνδεθεί σε μια πηγή ρεύματος, μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία σε δεκατέσσερις ώρες. Εν τω μεταξύ, ένας ταχυφορτιστής 200 V μπορεί να φορτίσει την μπαταρία σε πέντε ώρες. Η Yamaha δίνει αυτονομία 104 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon