.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 17:46

Yamaha Aerox 155 MotoGP Edition

Κυκλοφόρησε στην Ινδία η MotoGP ρέπλικα του μικρού σπορ σκούτερ που βασίζεται στο ΝΜΑΧ 155 και παραδόξως δεν έχει έρθει στην Ευρώπη.

Μπορεί στην Ελλάδα το όνομα Aerox να μας ταξιδεύει στο πρόσφατο παρελθόν υπενθυμίζοντάς μας ένα σκούτερ που έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική αγορά, ως επί το πλείστον με μικρούς δίχρονους κινητήρες, μα πλέον πάνε μερικά χρόνια που έχει χαθεί από την πραγματικότητά μας.

Στο μεταξύ, από το 2016 το Aerox ζει μια δεύτερη ζωή στην Ασία, έχοντας πλέον βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με το Yamaha ΝΜΑΧ 155, το οποίο και ακολουθεί σε εξελίξεις και αναβαθμίσεις.

Η τελευταία εξ αυτών ήρθε φέτος, όταν η Yamaha Ινδονησίας – όπου και κατασκευάζεται – παρουσίασε τη νέα έκδοση Aerox 155 Connected, η οποία ουσιαστικά πήρε το μοντέλο του 2021 και του προσέθεσε το σουίτα Bluetooth συνδεσιμότητας που συνεργάζεται με την εφαρμογή Y-Connect της Yamaha (το ασιατικό ανάλογο της γνωριμής μας MyRide App).

Κατά τα λοιπά το σκούτερ διαθέτει τον ίδιο Blue Core κινητήρα 155 cc με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVA και απόδοση 15 ίππων και 1.4 kgm ροπής, καθώς και πλουσιότατο εξοπλισμό που περιλαμβάνει, traction control, keyless έλεγχο με smart key και σύστημα Start&Stop.

yamaha aerox 155 motogp 1

Όπως είχε επαναλάβει και το 2021, η Yamaha Ινδίας έφτιαξε μια ρέπλικα MotoGP βασισμένη στο νέο Aerox 155 του 2022-2023 και τη διαθέτει αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά της.

Η MotoGP Edition δεν έχει καμιά άλλη διαφορά από το στάνταρ Aerox 155 Connected και στην Ινδία θα διατεθεί στη λαχταριστή λιανική τιμή των €1,800 (με βάση την ισοτιμία της 28/9/2022), δηλαδή 25 ολόκληρα ευρώ επιπλέον του βασικού μοντέλου για τη σπέσιαλ βαφή.

Εμείς πάντως θα μείνουμε με την απορία γιατί η Yamaha δεν έχει εισάγει στην Ευρώπη το Aerox 155, από τη στιγμή που το Euro 5 NMAX με τον ίδιο κινητήρα είναι ένα από τα δημοφιλέστερά της μοντέλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 12:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon