.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 14:11

H Yamaha ετοιμάζει ένα νέο R1 για το 2023

Έγγραφα που κατατέθηκαν στη FIM για αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της επόμενης χρονιάς δείχνουν πως το νέο R1 έρχεται σύντομα.

Η αποκάλυψη μας έρχεται από τις ΗΠΑ και το motorcycle.com, το οποίο δημοσιεύει μια σειρά εγγράφων που προέρχονται από τη FIM και παρουσιάζουν μοτοσυκλέτες που έχουν δηλωθεί από τους κατασκευαστές για τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2023.

Σε αυτά βρίσκεται και το YZF1000W, συνοδευόμενο από το σχόλιο “νέο για το 2023”, σηματοδοτώντας την ανανέωση που από καιρό συζητιέται για το YZF-R1.

Μάλιστα πρόσφατα μάθαμε πως η Yamaha πατένταρε και ένα seamless κιβώτιο ταχυτήτων για την R1, κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει στη νέα γενιά της ιαπωνικής superbike ένα μοναδικό εμπορικό πλεονέκτημα ως προς τον ανταγωνισμό της.

Παρότι η τρέχουσα γενιά R1 έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο αγωνιστικής επιτυχίας, καταφέρνοντας το 2021 να κατακτήσει τριπλή κορυφή (αναβάτης, κατασκευαστής, ομάδα) στο WorldSBK με τον Toprak Razgatlioglu, ουσιαστικά το 2023 θα έχει συμπληρώσει κάμποσα χρόνια στην αγορά στην παρούσα της μορφή, η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 2015 και έκτοτε ενημερώθηκε για τις προδιαγραφές Euro 5 το 2020 χωρίς να αλλάξει δραστικά.

Πηγή: Motorcycle.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 14:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon