.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 12:24

Suzuki Inazuma 250 GW – Έφτασε!

 

 

Μηχανάκια τέλος

 

 




Η Suzuki είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία της νέας street naked INAZUMA 250. Μιας μοτοσυκλέτας πάνω από τα κυβικά της, που έρχεται να συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο την πρακτικότητα, τις επιδόσεις και την οικονομία.

Χαρακτηριστικά


•    Street naked 250 κυβικών εκατοστών
•    Ανταγωνιστική τιμή αγοράς 3.995 ευρώ
•    Compact διαστάσεις, χαμηλό βάρος
•    2κύλινδρος υδρόψυκτος κινητήρας 24,5 ίππων
•    6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων
•    Τρία προγράμματα οδήγησης

Με 2κύλινδρο υδρόψυκτο κινητήρα άμεσου ψεκασμού, 6τάχυτο, ειδικά κλιμακωμένο για μεγαλύτερη οικονομία κιβώτιο, εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης ρύπων και έναν υπερπλήρη πίνακα οργάνων με όλα όσα χρειάζεται ο αναβάτης, η INAZUMA, το όνομα της οποίας στα ιαπωνικά σημαίνει «ο κεραυνός που χτυπά μέσα στην καταιγίδα», υπόσχεται μια νέα, πιο πρακτική αλλά και πιο συναρπαστική καθημερινότητα.
Η INAZUMA χτίστηκε πάνω στους πυλώνες της αξιοπιστίας και της ποιότητας που είναι συνώνυμοι με τη Suzuki. Για τις μετακινήσεις σας, επιλέγετε μια πραγματική μοτοσικλέτα και όχι απλά ένα δίτροχο «για να κάνετε τη δουλειά σας». Άλλωστε, με την τιμή της να έχει οριστεί στα 3.995 ευρώ η INAZUMA δεν σας αφήνει καμία δικαιολογία για συμβιβασμούς.
Η INAZUMA είναι έκφραση στιλ. Είναι μια μοτοσικλέτα με δυναμικό σχεδιασμό, που συνδυάζει ποιότητα κατασκευής, απόδοση και οικονομία. Έντονες γραμμές από το εμπρός φτερό μέχρι την ουρά, μεγάλοι τροχοί 17 ιντσών, μονός προβολέας και ενσωματωμένα στο σώμα της μοτοσικλέτας φλας, σε ένα σύνολο που παραπέμπει στη ναυαρχίδα της Suzuki, την επιβλητική B-King.

Καθημερινή μετακίνηση

Η INAZUMA σχεδιάστηκε για να σας εξυπηρετεί καθημερινά και η Suzuki έχει δώσει έμφαση στην πρακτικότητα. Οι compact διαστάσεις (συνολικό μήκος 2.145 mm) είναι σύμμαχος στην κίνηση μέσα στην πόλη, ενώ το χαμηλό βάρος των 182 κιλών και η ειδικά σχεδιασμένη θέση οδήγησης που απέχει μόλις 780 mm από το έδαφος, διευκολύνουν τον αναβάτη στο χειρισμό. Ταυτόχρονα, ο συνεπιβάτης, έχει την δική του, υπερυψωμένη θέση, η οποία του εξασφαλίζει άνεση και καλύτερη ορατότητα. Ο πινάκας οργάνων, με το κεντρικά τοποθετημένο αναλογικό στροφόμετρο και το ψηφιακό ταχύμετρο, δεν φείδεται πληροφορίας, αφού περιλαμβάνει οθόνη LCD με οδόμετρο, διπλό μερικό χιλιομετρητή, ρολόι, στάθμη καυσίμου, καθώς και ξεχωριστή ρυθμιζόμενη λειτουργία παρακολούθησης του προγράμματος συντήρησης. Ο αναβάτης μπορεί πολύ εύκολα να επιλέξει να ειδοποιείται αυτόματα για επικείμενο service σε διάστημα 500 - 5.000 χιλιόμετρων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μακροζωία και η καλή λειτουργία της μοτοσικλέτας. Ξεχωριστή θέση στον πίνακα οργάνων έχει και η ψηφιακή ένδειξη επιλεγμένης σχέσης στο 6τάχυτο  κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ, για την απόλυτη προσαρμογή στις οδηγικές σας επιθυμίες, η Suzuki έχει προσθέσει μια ακόμα πρωτοποριακή λειτουργία, με ρυθμιζόμενη ένδειξη στροφών κινητήρα (shift light), προγραμματισμένη ώστε να ανταποκρίνεται σε τρεις προεπιλεγμένες λειτουργίες, Normal, Eco και Sport. Έτσι, ο αναβάτης, ανάλογα με τον τόπο και τον τρόπο οδήγησής του, μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε ισορροπημένη απόδοση, οικονομία ή επιδόσεις.

Δικύλινδρος κινητήρας

Η καρδιά της INAZUMA είναι ο υδρόψυκτος 2κύλινδρος κινητήρας των 250 κυβικών εκατοστών με τον μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής (SOHC), που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. Οι διαστάσεις του είναι συγκρατημένες, το βάρος του χαμηλό και η απόδοσή του απόλυτα στοχευμένη. Δίνει τον καλύτερό του εαυτό στις χαμηλές και μεσαίες στροφές (4.000 rpm/min), εκεί ακριβώς που τον έχετε ανάγκη στην κίνησή σας εντός των τειχών, αλλά και σε πιο ανοιχτές διαδρομές. Η μέγιστη ιπποδύναμη των 24,5 ίππων αποδίδεται στις 8.500 στροφές ανά λεπτό, ενώ η ροπή κορυφώνεται στα 22 Nm, τιμές που αμφότερες βρίσκονται στο άνω άκρο της κατηγορίας. Ο εξελιγμένος ηλεκτρονικός ψεκασμός (EFI) και το ειδικά κλιμακωμένο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, μαζί με τη λειτουργία ECO mode, εξασφαλίζουν μέγιστη αποδοτικότητα και χαμηλές εκπομπές ρύπων σύμφωνα με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά στάνταρ. Άλλωστε η χαμηλή κατανάλωση της INAZUMA σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 13,3 λίτρων υπόσχονται ζηλευτή αυτονομία για τις μετακινήσεις σας.
Το ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο έχει φτιαχτεί με γνώμονα την στιβαρότητα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε πιο απαιτητικό στιλ οδήγησης. Σε αυτό συνηγορεί και ο σχεδιασμός της ανάρτησης, με το τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και τα υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός και πίσω. Η πίσω ανάρτηση με το «κρυφό» ψαλίδι χρησιμοποιεί ένα αμορτισέρ λαδιού με ελατήριο ρυθμιζόμενης σε 7 στάδια προφόρτισης, για να μπορεί εύκολα ο αναβάτης να την προσαρμόσει στα οδηγικά του στάνταρ.
Σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της INAZUMA, η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα, χάρη στην επιθετική οικονομική της πολιτική. Η INAZUMA θα διατίθεται με τιμή 3.995 ευρώ, σε δύο χρωματισμούς Pearl Nebular Black και Candy Cardinal Red και με μια πλούσια γκάμα αξεσουάρ που καλύπτουν τις αισθητικές και μεταφορικές ανάγκες κάθε αναβάτη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αντιπρόσωπος Σφακιανάκης
Μοντέλο Inazuma 250
Τιμή 3995 euro
Εγγύηση 2 χρόνια
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος 4χρονος, 2κύλινδρος, υδρόψυκτος, SOHC
Κυβισμός (κ.εκ.) 248 cc
Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ) 53,5 x 55,2 
Συμπίεση (:1) 11,5:1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 2 σε 1
Λίπανση υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση Γρανάζια - αλυσίδα
Σχέσεις ταχυτήτων 6
Πλαίσιο
Τύπος  Ατσάλινο δύο δοκών τύπου D
Κάστερ (°) Δ.Α.
Ίχνος (χιλ) Δ.Α.
Μεταξόνιο (χιλ) 1.430 mm
Ύψος σέλας (χιλ) 780 mm 
Συνολικό ύψος (χιλ) 1.075 
Μήκος (χιλ) 2.145
Απόσταση από έδαφος (χιλ) 145
Πλάτος (χιλ) 760
Βάρος (kg)  182 kg
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (λτ) 13,3 lt
Αναρτήσεις
Μπροστά Τύπος / Διαδρομή (χιλ) Τηλεσκοπικό πιρούνι
Πίσω Μονό αμορτισέρ
Ελαστικά
Μπροστά 110/80-17M/C 57H
Πίσω 140/70-17M/C 66H
Φρένα
Μπροστά Δυο δίσκοι διαμέτρου 310mm με δαγκάνες δύο εμβόλων της Tokico
Πίσω Δίσκος με δαγκάνα ενός εμβόλου της Nissin
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ) 24,5 @ 8.500 rpm
Ροπή εργοστασίου (Nm/σαλ) 22 Nm @ 6.500 rpm

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 12:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki GSX-R 1000 “One Millionth” Special Edition 2013 Suzuki RM-Z 250 – 450 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon