.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 10:09

KTM 2017: STREETS AHEAD - Δελτίο Τύπου EICMA 2016

 

Τέσσερα νέα μοντέλα παρουσιάστηκαν στην EICMA

 

Μια πληθώρα συγκλονιστικών νέων μοτοσυκλετών χαρακτηρίζει την γκάμα μοντέλων της KTM για το 2017. Ενώ η ολοκαίνουργια οικογένεια ADVENTURE, η οποία επεκτάθηκε σε πέντε μοντέλα, συγκέντρωσε τα βλέμματα στην INTERMOT της Κολωνίας, στην Ιταλία όλοι μιλούν για την τέχνη των street μοντέλων της ΚΤΜ.

ktm streets ahead 5

Stefan Pierer (Διευθύνων Σύμβουλος του KTM GROUP): “Το μοντέλο DUKE είναι αυτό που εισήγαγε την KTM στις street μοτοσυκλέτες πριν 22 χρόνια και για το 2017 αυτή η οικογένεια συνεχίζει να είναι ετοιμοπόλεμη. Από τα 125 έως τα 1,301cc, κάθε μοντέλο αντανακλά τις πραγματικές αξίες της KTM και το στυλ των DUKE. Για να τονίσουμε τη σημαντικότητα αυτής της γκάμας naked μοτοσυκλετών, με την πρωτότυπη 790 DUKE, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα μελλοντικά σχέδια και τη νέα πηγή ενέργειας της KTM.”

KTM 1290 SUPER DUKE R – THE BEAST 2.0

Με το νέο ασύρματο κλειδί στην τσέπη σου έχεις κερδίσει jack pot. Ο αναβαθμισμένος V-Twin κινητήρας “χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου” με τους 177 hp του, ενώ το ανανεωμένο πλαίσιο είναι ρυθμισμένο για να είσαι πάντα μπροστά και καταβροχθίζοντας τις ευθείες, κάνει τις στροφές απλά θηράματα.

ktm streets ahead 20

Κάθε μονάδα χρόνου, χώρου όπως και κάθε βίδα και παξιμάδι της μοτοσυκλέτας σε καλούν να έχεις εσύ τον έλεγχο και να γίνεις ακόμα πιο γρήγορος: πιο φαρδύ και σε χαμηλότερη θέση τιμόνι, σύστημα φρένων monobloc της Brembo, σύστημα MSC (Motorcycle Stability Control) με cornering ABS της Bosch, εξαιρετικές αναρτήσεις WP, με προαιρετικό διπλό quickshifter+, μια πολυλειτουργική οθόνη TFT και μπροστινό προβολέα LED, ένα ολοκληρωμένο πακέτο περιφερειακών.

ktm streets ahead 11

Αυτός είναι ο νέος μας εκπρόσωπος υψηλής απόδοσης, γνήσιος, απόλυτος και απευθείας στο θέμα: περισσότερη ταχύτητα.

KTM 125 ΚΑΙ 390 DUKE – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

Τα best sellers απέκτησαν νέο αποσπώμενο υποπλαίσιο, μεγαλύτερο μεταλλικό ρεζερβουάρ καυσίμου και επιθετικό στυλ που κυριολεκτικά τις απογειώνει, υπερήφανα ακλουθώντας το παράδειγμα της μεγαλύτερης αδελφή τους, της KTM 1290 SUPER DUKE R.

ktm streets ahead 16

Ή μήπως συμβαίνει το αντίστροφο; Διαθέτουν επίσης high-tech οθόνη TFT, μπροστινό προβολέα LED και το καλύτερο σύστημα φρένων στην κατηγορία τους.

ktm streets ahead 17

Όλες είναι εξοπλισμένες με μπροστινές αναρτήσεις WP τύπου open-cartridge, και διαθέτουν την επιπλέον προαιρετική λειτουργία ‘KTM MY RIDE’ (συνδεσιμότητα με smart phone) που ολοκληρώνει το εξαιρετικό πακέτο και ευχάριστα αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι η KTM είναι επικεφαλής στην κατηγορία.

KTM 790 DUKE ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ – ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ

125, 250, 390, 690, 1290. Τι θα μπορούσε ακόμα να ακολουθήσει; Από άποψη κυβισμού, στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για περισσότερη ακόμα αύξηση. Ωστόσο η KTM μπορεί να αιτιολογήσει την αναζήτηση για απαράμιλλη ισορροπία. Μια σχεδόν τηλεπαθητική ανατροφοδότηση από το κοινό της. Μείωση βάρους εκτός κλίμακας.

ktm streets ahead 8

Οι σχεδιαστές και μηχανικοί μας έχουν το ισχυρότερο κίνητρο να δημιουργήσουν μία μοτοσυκλέτα με απαράμιλλη οδηγική αίσθηση. Η πρώτη απόδειξη αυτών των εξαιρετικά μεγάλων προσπαθειών είναι το εμπνευσμένο πρωτότυπο μοντέλο “790 DUKE”.

ktm streets ahead 2

Ένας δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας εμφανίστηκε σε λευκό χαρτί: ο LC8c. Το γράμμα ‘c’ προέρχεται από την αγγλική λέξη “compact” (συμπαγής), ‘LC8’ για το λαμπρό μέλλον. Τοποθέτησαν το κόσμημα των 790cc σε ένα στενό πλαίσιο κατασκευασμένο από χαλύβδινους σωλήνες, συγκολλημένους στο χέρι, με κορυφαίες αναρτήσεις από το τμήμα ανάπτυξης της WP, καθώς και ένα πανέμορφο υποπλαίσιο αλουμινίου και κάλυμμα ουράς.

790 duke 3

Για να εκσφενδονίσουμε αυτό το πανάλαφρο μοντέλο ακόμα μερικά χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό, το εξοπλίσαμε με ένα προηγμένο σύστημα “ride by wire”, νέας γενιάς βοηθήματα για τον αναβάτη, ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα, προηγμένους αισθητήρες, και… το αύριο είναι σήμερα εδώ.

790 duke 8

Αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα. Φανταστείτε ένα quickshifter, που παίρνει το όνομά του πάρα, μα πάρα, πολύ σοβαρά, προσαρμοζόμενα modes οδήγησης, εξατομικευμένο traction control, προκλητική σχεδίαση από τον KISKA, ααα… και κάτι ακόμα! Ενας 3D εκτυπωτής είναι υπεύθυνος για την παραγωγή της εξάτμισης καθώς και για τις πλάκες του τιμονιού. Είναι εξωπραγματικό! Πραγματικό “Νοκ Αουτ” όπως παρουσιάστηκε στο Μιλάνο.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της ΚΤΜ στην EICMA, βίντεο που περιλαμβάνει και όλα τα Action φιλμάκια για τα νέα μοντέλα της πορτοκαλί φίρμας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 10:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2016: KTM 125 Duke 2017 KTM 125 Duke 2017 - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon