.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 13:18

Honda CRF 2023 – Σημαντική ανανέωση για το 450 και επετειακό μοντέλο

Η Honda γιορτάζει 50 χρόνια από την πρώτη της ΜΧ μοτοσυκλέτα με το λογότυπο CR, αναβαθμίζοντας τα CRF450R και RX, ενώ παρουσίασε και μια επετειακή έκδοση του 450.

Ήταν 1973 όταν η Honda εμφάνισε το νέο της δίχρονο όπλο ειδικά σχεδιασμένο για αγώνες motocross, το CR250M Elsinore. Μισό αιώνα αργότερα η Honda αποτελεί μια κραταιά δύναμη σε πάσης φύσεως αγώνες μοτοσυκλέτας, κάτι που φυσικά συμπεριλαμβάνει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, στο οποίο ο Σλοβένος αναβάτης της Tim Gajser πήρε τον τίτλο πέρυσι και προηγείται στην κατάταξη και φέτος.

Εύλογα η καθοδήγηση και τεχνογνωσία που αποκομίζει από τις πίστες του παγκοσμίου περνούν και στα μοντέλα παραγωγής, καθώς για το 2023 σειρά για ανανέωση παίρνει το μεγάλο της μοντέλο των 450 κυβικών εκατοστών.

2023 HONDA CRF450R

CRF450R

Η βάση διατηρείται ως είχε, αλλά η Honda προέβη σε μια σειρά από δραστικές επεμβάσεις σε κινητήρα και πλαίσιο με στόχο να το κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας απέκτησε στενότερες εισαγωγές καυσίμου, μακρύτερου μήκους εισαγωγές αέρα, μικρότερα σώματα ψεκασμού (44 mm διάμετρο) και νέους εκκεντροφόρους, με στόχο να αυξήσει την απόδοση χαμηλά – 10% περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, λέει η Honda.

Οι αλλαγές αυτές συνδυάζονται με ένα νέο τελικό εξάτμισης, πιο ανθεκτικό από πριν, πάντα από αλουμίνιο και στο ίδιο ακριβώς βάρος με πριν.

Επιπλέον, τα χαδάκια των μηχανικών της Honda περιέλαβαν και το πλαίσιο, στο οποίο έχουμε αναθεωρημένο προφίλ ακαμψίας και νέες ρυθμίσεις στο ελατήριο και τις υδραυλικές λειτουργίες της πίσω ανάρτησης. Συνολικά οι αλλαγές αυτές έχουν ως στόχο την εύρεση περισσότερης πρόσφυσης.

Εμφανισιακά η Honda ξανασχεδίασε το έμβλημα του HRC και χρησιμοποίησε νέα γραφικά, στο ίδιο κατακόκκινο μοτίβο που μας έχει συνηθίσει.

The CRF450R, CRF450R 50th Anniversary and CRF450RX headline the 23YM CRF family updates

CRF450R 50th Anniversary

Για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της σειράς ΜΧ μοντέλων CR, η Honda εισήγαγε δίπλα στο CRF450R μια έκδοση 50th Anniversary που ξεχωρίζει από αισθητικά στοιχεία, όπως η μπλε σέλα και οι λευκές επιφάνειες στα πλαϊνά πλαστικά πίσω και στη μάσκα μπροστά (number plate), χρυσές ζάντες και τιμόνι, καθώς και αποκλειστικά γραφικά.

2023 HONDA CRF450RX

CRF450RΧ

Η cross-country εκδοχή του CRF450R είναι μια προσαρμογή της ΜΧ μοτοσυκλέτας για πιο εντουράδικη χρήση. Για το 2023 η Honda ενσωματώνει όλες τις αλλαγές του R μοντέλου, καθώς το RX ξεχωρίζει από μερικά σημαντικά στοιχεία που ταιριάζουν καλύτερα στη νέα χρήση, εκτός πίστας:

  • Πλαστικό ρεζερβουάρ καυσίμου 8 λίτρων
  • Πίσω ζάντα με διάμετρο 18 ιντσών
  • Διαφορετικές ρυθμίσεις στην κεντρική ηλεκτρονική μονάδα του κινητήρα για ψεκασμό και ανάφλεξη
  • Αλουμινένιο πλαϊνό σταντ
  • Χούφτες τιμονιού

2023 HONDA CRF250R

CRF250R / CRF250RΧ

Τα 250άρια της οικογένειας CRF δεν αλλάζουν για το 2023 σε τίποτε πλην γραφικών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon