.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 20:23

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini – Εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Misano

Στο Misano παρουσιάστηκε ο καρπός της δεύτερης συνεργασίας των δυο εταιρειών, με το αποτέλεσμα να είναι αναμενόμενα εντυπωσιακό.

Όπως συνέβη και στην πρώτη συνεργασία μεταξύ Lamborghini και Ducati, οι μεν έδωσαν έμπνευση από το αυτοκίνητο στη μοτοσυκλέτα των δε. Από το Scion και το Diavel, η σκυτάλη περνάει πλέον στο Huracan και το Streetfighter. Για την ακρίβεια μιλάμε για το Huracan STO, την ναυαρχίδα δηλαδή της σειράς και το «γυμνό Panigale V4».

strf5.jpg

Η παρουσίαση έγινε από τους Mitja Borkert του Centro Stile της Lamborghini και Andrea Ferraresi του Centro Stile της Ducati. Μαγικός αριθμός το νο.63, έτος ίδρυσης της Lambo και 630 τα περιορισμένης έκδοσης Streetfighter V4. 63 και ο αριθμός του Francesco Bagnaia που τράβηξε το σεντόνι της αποκάλυψης.

strf2.jpg

Σχεδιαστικά, το Streetfighter παίρνει όλο το σχεδιαστικό γονιδίωμα του Huracan STO. Επανασχεδιασμένο παντού και με κυρίαρχο υλικό το ανθρακόνημα, βλέπουμε την ουρά να παίρνει τις γραμμές της πίσω αεροτομής και των εισαγωγών αέρα του κινητήρα. Η πίσω ζάντα και το μπουλόνι είναι επίσης σε στυλ STO, με τις λεπτομέρειες του ισχυρότερου των Huracan να φαίνονται στην καρίνα, στις ολούθε διάσπαρτες γρίλιες και στο α λα καπό εμπρός φτερό της μοτοσυκλέτας. Περιττό να πούμε για κοινά χρώματα, τα «Verde Citrea» και «Arancio Dac» με τα επίσης κοινά λογότυπα και γραφικά.

strf6.jpg

Μηχανικά το Streetfighter V4 Lamborghini δεν ξεφεύγει σε κάτι από τη σειρά, με τον κινητήρα των 1.103 κ.εκ. να αποδίδει 208 ίππους και 123Nm ροπής. Το βάρος της –στεγνής- μοτοσυκλέτας είναι στα 178 κιλά, ενώ εντυπωσιακός παραμένει ο εξοπλισμός. Στις αναρτήσεις συναντάμε τις ημιενεργητικές Öhlins Smart EC 2.0 και στα φρένα τα Stylema της Brembo στα 330χλστ. Φυσικά το παρών δίνουν και τα αεροδυναμικά φτερά (winglets).

strf4.jpg

Τέλος, η εν λόγω μοτοσυκλέτα έχει και τα συνοδευτικά της, με τα αντίστοιχου σχεδιασμού μπουφάν, φόρμα και κράνος. Όπως είπαμε, πρόκειται για μόλις 630 αριθμημένες μοτοσυκλέτες παγκοσμίως, οπότε οι ενδιαφερόμενοι σπεύσατε άμεσα στην κοντινότερη αντιπροσωπεία.

strf1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 04:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon