.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 10:53

Sondors Metacycle - Προβλήματα για τη φτηνή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στις ΗΠΑ

Η Sondors, εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοίνωσε τη Metacycle, μία μοτοσυκλέτα που  θα μπορούσε να έχει ταχύτητα για αυτοκινητόδρομο και κόστος 5.000 $, τον Ιανουάριο του 2021. Ωστόσο, έκτοτε τα πράγματα δεν ήταν ομαλά για τΗ Sondors.
Η εταιρεία ανέφερε καθυστερήσεις στην παραγωγή έως τον Σεπτέμβριο του 2021, με ζητήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα σε ολόκληρη τη βιομηχανία και ελλείψεις πόρων που ωθούν την παράδοση να ξεκινά από το 4ο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, οι διακοπές ήρθαν και έφυγαν και κανένα Metacycle δεν κυκλοφόρησε. Ιδού, η μάρκα επανεμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2022, λέγοντας ότι είχε λάβει τις αρχικές αποστολές μοντέλων και θα έστελνε αμέσως τις διαθέσιμες μονάδες στους πελάτες. Παρά το γεγονός ότι πέρασαν πέντε μήνες από την τελευταία ενημέρωση, η Sondors μόλις ανακοίνωσε ότι οι πρώτες παραδόσεις Metacycle αφορούν επί του παρόντος μόνο στους πελάτες των ΗΠΑ. Η εταιρεία με έδρα το Μαλιμπού της Καλιφόρνια εκτιμά ότι όλες οι μονάδες των ΗΠΑ θα φτάσουν στους πελάτες μέχρι το τέλος του 2022. Δυστυχώς, δεν έχει καθορίσει ακόμη χρονοδιάγραμμα για την ευρωπαϊκή διανομή.
 META-Testimonials-B_jpg_d992ed0d-dc1b-4469-9b94-47e634896d58.jpg
Σε μορφή παραγωγής, το Metacycle φιλοξενεί έναν κινητήρα διανομέα μόνιμου μαγνήτη 8 kW (11 ίππων) που αποδίδει ονομαστική ροπή 108,7Nm. Στιγμιαία (για μία προσπέραση για παράδειγμα) το κινητήριο σύνολο μπορεί να παράγει 14,5 kW (20 ίππους) και 162,7Nm ροπής. Η τυπική λειτουργία Drive αποδίδει τελική ταχύτητα σχεδόν 100km/h, ενώ η λειτουργία Sport ανεβάζει αυτόν τον αριθμό στα 128km/h (αν και αν μπορεί να διατηρήσει αυτήν την ταχύτητα μόνο για μικρά διαστήματα). Η Sondors ισχυρίζεται ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου 4 kWh μπορεί να φτάσει έως και 128 χιλιόμετρα αυτονομίας υπό ιδανικές συνθήκες οδήγησης, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν αυτονομία πιο κοντά στα 100 χιλιόμετρα. Ωστόσο, η μοτοσυκλέτα πόλης απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους αναβάτες με ύψος σέλας 800mm και βάρος 136 κιλά. Τα υδραυλικά φρένα δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια του Metacycle, ενώ η λειτουργία χωρίς κλειδί προσφέρει στους αναβάτες επιπλέον άνεση.
 META-Metafun-A.jpg
Οι πρώτοι χρήστες εξακολουθούν να απολαμβάνουν την τιμή γνωριμίας των 5.000 $ του Metacycle, αλλά το αναβαθμισμένο μοντέλο κοστίζει τώρα 6.500 $. Από την άλλη πλευρά, οι νέοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τους νέους συνδυασμούς χρωμάτων Arctic white και Supermassive black, ακόμα κι αν πρέπει να περιμένουν το 2023 για να παραλάβουν τις πιο μοτοσυκλέτες τους.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 11:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon