.
Κατηγορία QJ Motors
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 09:41

QJ Motor SRV550 ST 2023 – Νέο cruiser έρχεται στην Ευρώπη

Η QJ Motor παρουσίασε στην Κίνα τη νέα της μοτοσυκλέτα με τον δικύλινδρο 550 cc και σύντομα θα το δούμε και σε Euro 5 μορφή.

Το όνομα της κινεζικής QJ Motor, μέλος του γιγάντιου Geely Group, το γνωρίζουμε στην Ελλάδα περισσότερο επειδή είναι η μητρική εταιρεία της Benelli, και όχι τόσο από τις μοτοσυκλέτες που κυκλοφορεί με τα δικά της λογότυπα.

Αυτό ωστόσο πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς η QJ (Qian Jiang) Motor είχε ανακοινώσει πέρυσι στην EICMA πως θα επεκταθεί στην Ευρώπη μέσα στο 2022 και ο λόγος της τηρήθηκε μέχρι κεραίας. Από την Άνοιξη θα είναι εδώ, έλεγαν πέρυσι οι Κινέζοι, και διά του λόγου του αληθές η πρώτη τους αντιπροσωπεία άνοιξε στη Γερμανία το περασμένο Απρίλιο.

Έκτοτε έχουν στήσει μια ευρωπαϊκή κεντρική ιστοσελίδα και αισίως πέντε λειτουργικές αντιπροσωπείες σε Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία, ενώ ήδη έχει επισημοποιηθεί και η επέκταση στην Ελλάδα, δίχως όμως ακόμη να έχει γίνει γνωστό το εταιρικό σχήμα που θα την αναλάβει.

Στο μεταξύ ήδη αρκετές μοτοσυκλέτες της QJ Motor είναι διαθέσιμες στις πέντε πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, και όλα δείχνουν πως στην επερχόμενη EICMA 2022 θα εμφανιστούν και άλλα νέα μοντέλα ευρω-προδιαγραφών.

qj srv550 st 4

Ένα εξ αυτών, όπως μας πληροφορεί το γερμανικό περιοδικό Motorrad, θα είναι το cruiser SRV 550 ST, το οποίο εξοπλίζεται με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 554 cc που προλογίζεται ως ο διάδοχος του 500άρη κινητήρα που γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα από τις ανάλογες Benelli (TRK, Leoncino).

Η απόδοσή του δεν αναμένεται να αλλάξει ως προς τη μέγιστη ιπποδύναμη, που θα παραμείνει στο ανώτατο όριο της Α2, δηλαδή 47 ίπποι, αλλά λογικά θα έχουμε άλλο προφίλ απόδοσης και πιθανότατα τονωμένη ροπή.

qj srv550 st 5

Το SRV550 ST βασίζεται στο πακέτο του ήδη υπάρχοντος roadster SRV550 (δείτε το στην ισπανική ιστοσελίδα) και η λογική του είναι έκδηλη: να απευθυνθεί στο κοινό του Honda Rebel 500. Αποτελεί δε την εξελιξη του υπάρχοντος SRV500, το οποίο χρησιμοποιεί τον γνωστό μας κινητήρα των 500 cc, είναι δε το δεύτερο cruiser στη γκάμα της QJ Motor μετά το SRV300 - το οποίο είναι ένας εμφανέστατος κλώνος Harley-Davidson Sportster.

Στα τεχνικά του στοιχεία βλέπουμε ένα αναμενόμενα παραδοσιακό σύνολο με 17-ιντσους τροχούς, αλλά και μια μικρή πρωτοτυπία στη χρήση ιμάντα για την τελική μετάδοση.

qj srv550 st 16

Σύμφωνα με τους Γερμανούς συναδέλφους και τις πληροφορίες τους, η QJ Motor θα έχει φέρει το νέο SRV550 ST στην Ευρώπη ως την Άνοιξη του 2023, σε μια τιμή που δε θα ξεπερνά τα €7,000.

Προς το παρόν η μοτοσυκλέτα δεν έχει ενταχθεί σε καμιά ιστοσελίδα, ούτε στην κεντρική της QJ Motor (Κίνα), ούτε στις ευρωπαϊκές, έτσι ακόμη δεν έχουμε αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά για το SRV550 ST, παρά μόνο μια σειρά από φωτογραφίες που κοινοποίησε η QJ Motor στη σελίδα της στο Facebook.

qj srv550 st 11

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 09:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon