.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:38

Mac Motorcycles Ruby – Αντίπαλον δέος της CCM

Μια νέα αγγλική εταιρεία κάνει τα πρώτα της βήματα ακολουθώντας το παράδειγμα των CCM Spitfire από πολύ κοντά.

Η Mac Motorcycles γεννήθηκε ως ιδέα το 2009 και από το 2017 στήθηκε ως εταιρεία στην Αγγλία και άρχισε να δουλεύει πάνω στο πρώτο της πρωτότυπο.

Η κεντρική ιδέα ήταν μια απλή, ελαφριά και λιτή roadster, ιδανικά μονοκύλινδρη και οικονομικά προσιτή. Στα πρώιμα στάδια ο ιδρυτής της Mac, Ellis Pitt, είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τον μονοκύλινδρο κινητήρα του Buell Blast (492 cc), ωστόσο η απόφαση της Harley-Davidson να εγκαταλείψει την υποστήριξη στη Buell ανάγκασε την αγγλική ομάδα να ψάξει αλλού για κινητήρια μονάδα.

mac ruby 5

Κάπως έτσι κατέληξε στην SWM και τον μονοκύλινδρο 600 cc που προέρχεται από τις Husqvarna της εποχής BMW (2013) και ο οποίος επίσης χρησιμοποιείται από τη CCM σε όλες τις εκδόσεις του Spitfire. Η μέγιστη απόδοσή του φτάνει στους 52 ίππους στον στρόφαλο.

Το πλαίσιο, ατσάλινο περιμετρικό μονής ραχοκοκαλιάς, εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου στην Αγγλία από τη Mac, μπροστά συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 47 mm της Ταϊβανέζικης Fastace, πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ πίσω έχουμε ένα αμορτισέρ της αγγλικής Nitron, επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο. Στα φρένα η Brembo αναλαμβάνει δράση με μια ακτινική τετραπίστονη μπροστά.

mac ruby 2

Τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας κατασκευάζονται στην Αγγλία, εκτός από 12λιτρο ρεζερβουάρ βενζίνης που φτιάχτηκε από την Acerbis κατά παραγγελία και αποκλειστικά για τη Mac.

Από την Ιταλία έρχεται και η δίκαννη εξάτμιση που φέρει την υπογραφή της QD.

mac ruby 14

Με ύψος σέλας 760 mm, μεταξόνιο 1,430 mm και τελική ταχύτητα περίπου 160 km/h, το Ruby είναι επιτέλους έτοιμο για παραγωγή και η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στην αγγλική έκθεση Motorcycle Live στο Birmingham NEC, από 19 ως 27 Νοεμβρίου.

Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, υπάρχει ωστόσο μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της εταιρείας, για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα και ενδεχομένως να προβούν σε μια προκράτηση μιας από τις πρώτες Ruby που θα παραχθούν.

Ιστοσελίδα Mac Motorcycles

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 11:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon