.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 11:30

Arc Vector – Αναστήθηκε και υπόσχεται παραδόσεις!

Η εντυπωσιακή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της αγγλικής Arc επιστρέφει στην επικαιρότητα καθώς φαίνεται πως σώθηκε από χρεωκοπία και ετοιμάζεται για τους πρώτους της πελάτες.

Η Arc εμφανίστηκε σε μια γωνιά της έκθεσης EICMA 2018 με μια ηλεκτρική σπορ μοτοσυκλέτα με πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση, απολαυστικές επιδόσεις, τρελές ποσότητες ανθρακονήματος (μονοκόκ πλαίσιο, ζάντες, μπροστά και πίσω ψαλίδια) και πολύ προηγμένα ηλεκτρονικά που εκτείνονται ως ένα κράνος με head-up display (αντί οργάνων) και ένα τζάκετ με αισθητήρια αφής που υπόσχεται να μας διδάξει έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης αναβάτη-μοτοσυκλέτας.

Με τιμή 90,000 λιρών Αγγλίας, περίπου €105,000 με ισοτιμία 21/7/2022, η εκλεκτικότατη Vector συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο Goodwood Festival of Speed το 2019 και λίγους μήνες αργότερα – πριν καν φτάσουμε στη δίνη της πανδημίας covid-19 – μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης λόγω οικονομικής στενότητας.

arc vector 4

Όλα έδειχναν πως μιλούσαμε για ένα ακόμη υπεραισιόδοξο φανταχτερό σχέδιο, ελπιδοφόρο μα τελικά καταδικασμένο από το κόστος του, ώσπου η Arc ανακοίνωσε πως στις 29 Ιουλίου 2022 η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί στην τελική της μορφή παραγωγής για να αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις στους νέους της πελάτες.

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τις δοκιμές που έκανε με τον αναβάτη James Ellison, με εμπειρία από MotoGP, στην Αγγλία ώστε οι τεχνικοί της Ohlins να καταλήξουν στις τελικές ρυθμίσεις των αναρτήσεων του Vector.

arc vector 1

Ο Άγγλος αναβάτης ολοκλήρωσε ένα διήμερο πρόγραμμα δοκιμών, μετά το οποίο έσταζε διθυράμβους:

“Ο τρόπος που αυτή η μηχανή στρίβει είναι απίστευτος. Το Vector έχει πέσει διάνα στην παραγωγή απόλαυσης, είναι τόσο διαφορετικό από ο,τιδήποτε άλλο θα καβαλήσετε ποτέ. Εντυπωσιάστηκα από την ευελιξία του, η μοτοσυκλέτα αλλάζει κατεύθυνση λες και είναι πολύ μικρότερη χάρη στη γρήγορη γεωμετρία του μπροστινού. Αυτό σημαίνει πως την πετάς από τη μια πλευρά στην άλλη με πολύ λίγη προσπάθεια.”

arc vector 2

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση της Arc Vector στις 29 Ιουλίου.

Ιστοσελίδα Arc Vector

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 09:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon