.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 16:54

Dab Motors LM-S – Husqvarna στα άκρα

Παίρνουμε έναν κινητήρα από Husqvarna 510, τον τοποθετούμε σε ένα custom ατσάλινο πλαίσιο και τον ντύνουμε με κορυφαία περιφερειακά σε ένα μινιμαλιστικό σχέδιο. Αυτό είναι το LM-S.

H Dab Motors είναι μια Γαλλική εταιρεία που γεννήθηκε το 2017 στο Biarritz, στη φημισμένη παραθεριστική πόλη στις όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού που έχει γίνει γνωστή στους μοτοσυκλετιστές από την ετήσια μοδάτη εκδήλωση Wheels and Waves.

Πιθανότατα επηρεασμένοι από το κλίμα customizing που κατακλύζει κάθε χρόνο την πόλη, οι άνθρωποι της Dab έστησαν ένα εργαστήρι κατασκευής custom μοτοσυκλετών και το LM-S είναι ενδεικτικότατο της φιλοσοφίας τους.

specification dab motors lm s side min

Το πλαίσιο είναι δικής τους κατασκευής, βασισμένο στο αρχικό σχέδιο της Husqvarna. Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με ένα σετ αναρτήσεων της Kayaba με ανεστραμμένο πιρούνι 48 mm και αμορτισέρ, αμφότερα πλήρως ρυθμιζόμενα, αλλά ο πελάτης μπορεί και να επιλέξει ένα ακριβότερο σετάκι της Ohlins, με πιρούνι RXF 48 mm (motocross καταβολών) και αμορτισέρ TTX.

Στα φρένα συναντάμε ένα ακτινικό κουστουμάκι με την υπογραφή της πανταχού παρούσας Brembo, τροχούς 17 ιντσών της SM Pro, ένα μικρούλι και πανάλαφρο όργανο Mini της Motogadget, τιμόνι Renthal, γκριπ Biltwell και τάπα ρεζερβουάρ της Rizoma.

dab lm s 5

Δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τροποποιήσεις στον κινητήρα, οπότε θεωρούμε πως αποδίδει κάπου στη στοκ μορφή του, που το 2008 που πωλείτο το SM 510R απέδιδε 60 ονομαστικούς ίππους. Εξαρχής δεν είναι καθόλου άσχημο το νούμερο για ένα μονοκύλινδρο 501 cc, αλλά το όλο σκεπτικό πραγματικά απογειώνεται όταν διαβάζουμε πως το LM-S ζυγίζει 125 κιλά!

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο ωστόσο είναι η έγκριση Euro 4 που κατάφεραν να πάρουν οι Γάλλοι, γεγονός που σημαίνει πως σε οποιαδήποτε χώρα της E.E. η μοτοσυκλέτα βγάζει κανονικά πινακίδα, διαθέτοντας πλέον πανευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

dab lm s 1

Η Dab Motors κοστολογεί την LM-S με τιμή εκκίνησης τα €16,900, αρκετά αλμυρή ομολογουμένως, αλλά μάλλον αντιπροσωπευτική της δουλειάς που κρύβει πίσω της και της μοναδικότητάς της.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να παραγγείλει τη μοτοσυκλέτα στα γούστα του, επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορα εξαρτήματα και αξεσουάρ, όπως οι αναρτήσεις που προαναφέραμε, οπότε αντιλαμβάνεστε πως και το κόστος αυτό ενδέχεται να ανέβει αναλόγως.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Romet 747 scooter, από τη Euro Motors Romet SCMB 250 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon