.
Κατηγορία CFMOTO
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 11:25

CFMOTO – Πρόγευση από όσα θα δείξει στην EICMA 2022

Με μια σειρά teaser φωτογραφιών η κινέζικη εταιρεία μας ανοίγει την όρεξη ενόψει της διεθνούς έκθεσης μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο.

Η CFMOTO είναι μια από τις σχετικές νέες κινέζικες εταιρείες που έχουν κάνει πολύ δυνατή είσοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η γκάμα της ολοένα και διευρύνεται προς τα πάνω, χάρη και στη συνεργασία που έχει στήσει με την ΚΤΜ στην Κίνα.

Με μπροστάρηδες τα εξαιρετικά συμφέροντα 650 ΜΤ, τη νέα γκάμα 800ΜΤ με τον δικύλινδρο σε σειρά LC8c κινητήρα της ΚΤΜ, την ευρεία γκάμα γυμνών ΝΚ, αλλά και τα προσεγμένα 700CL-X Heritage και Sport, η CFMOTO έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική αγορά, ενώ οι μοτοσυκλέτες της πλαισιώνονται και από μια σειρά ATV CFORCE.

Για το 2023 αναμένονται πολλά και ενδιαφέροντα από τη CFMOTO, και όλα δείχνουν πως ο κύριος όγκος νέων μοντέλων της θα σκάσει μύτη στο Μιλάνο στις 8 Νοεμβρίου το μεσημέρι, όταν και είναι προγραμματισμένη η επίσημη συνέντευξη Τύπου στο περίπτερό της στην EICMA 2022.

Εκεί λοιπόν οι Κινέζοι μας έχουν ήδη προλογίσει μερικά από τα νέα που θα δούμε:

Ένα νέο 700CL-X (κεντρική φωτογραφία). Δεν είναι σαφές περί τίνος ακριβώς πρόκειται, μα έχουμε δύο πολύ καλές ιδέες: αφενός είναι ήδη γνωστό πως δουλεύει σε μια νέα έκδοση 700CL-X Adventure, αλλά στην Κίνα έχει ακουστεί και κάτι ακόμη. Μια κατάμαυρη εκδοχή του 700CL-X Heritage με τίτλο … Black Adder, δηλαδή Μαύρη Οχιά. (Φανταζόμαστε πως δεν έχει καμιά σχέση με την αξέχαστη τηλεοπτική σειρά που πρωταγωνιστούσε ο Rowan Atkinson, αλλά δε θα ήταν ωραία να έκαναν την παρουσίαση με τον Άγγλο ηθοποιό ντυμένο ξανά στα κουστούμια εποχής του ρόλου;)

ΝΚ800. Σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η CFMOTO φαίνεται το φανάρι της ουράς μιας μοτοσυκλέτας που δε μοιάζει με κάποια από τις υπάρχουσες και πιθανότατα αποκαλύπτει τη δεύτερη εφαρμογή του κινητήρα της ΚΤΜ στη γκάμα της CFMOTO, αυτή τη φορά στη γυμνή οικογένεια ΝΚ.

Papio EV. Εδώ δεν υπάρχει μυστήριο, από τη φωτογραφία είναι σαφές περί τίνος πρόκειται. Το μικρό ηλεκτρικό μοτοσυκλετάκι Papio έχει τις ίδιες περίπου διαστάσεις με το Honda Grom και το Benelli TnT 125, είναι ωστόσο ηλεκτρικό και – στην κινέζικη εκδοχή τουλάχιστον – ιδιαίτερα δυνατό, με τελική 100 km/h.

CFORCE 110 EV. Ηλεκτρικό ATV με μέγεθος που λογικά θα προορίζεται για παιδιά.

Zeeho Magnet. Η νέα ηλεκτρική μάρκα της CFMOTO έχει ήδη δύο μοντέλα σκούτερ στην Κίνα, τα ΑΕ8 και Cyber, και αναμένεται και στα μέρη μας. Όταν με το καλό θα έρθει, η γκάμα της θα έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό σκούτερ, το εικονιζόμενο Magnet που μοιάζει να βάζει στο μάτι τη σχεδίαση του BMW CE 04.

Αργά το μεσημέρι της Τρίτης 8 Νοεμβρίου θα γνωρίζουμε πλέον αναλυτικά τι έχει να μας δείξει στο Μιλάνο η CFMOTO.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 11:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon