.
Κατηγορία CFMOTO
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 12:30

CFMOTO SR-C21 - Spy Pic του μοντέλου προπαραγωγής, και ενδείξεις για κυβισμό, ιπποδύναμη και ονομασία

Η πρώτη "κατασκοπική" φωτογραφία δοκιμών από το μοντέλο προ-παραγωγής του εντυπωσιακού πρωτότυπου SR-C21 της CFMOTO έκανε την εμφάνιση της στον κινέζικο ειδικό τύπο, μαζί με νέα στοιχεία για τον κυβισμό και την ιπποδύναμη του.

Θυμίζουμε πως στα τέλη του 2021, η CFMOTO είχε δείξει ένα άκρως εντυπωσιακό Sport concept bike υπό την ονομασία SR-C21, με εντυπωσιακό εξοπλισμό που σε έκανε να αναρωτιέσαι αν θα βρει τον δρόμο του και στο μοντέλο παραγωγής ή αν είχε φορεθεί στη μοτοσυκλέτα μόνο στο concept στάδιο της. Επιπλέον κανείς δεν γνώριζε κυβικά και τεχνικά χαρακτηριστικά για το επερχόμενο μοντέλο παραγωγής του SR-C21 με αποτέλεσμα οι μαντεψιές να δίνουν και να παίρνουν.

Τώρα έχουμε την πρώτη "κατασκοπική" φωτογραφία από το μοντέλο δοκιμών, στο οποίο έχουν αλλάξει αρκετά εξαρτήματα για να ρίξουν το κόστος και να κάνουν πιο ρεαλιστική την παραγωγή του.

cfmoto sr c21 spy vs concept

Εξετάζοντας τη φωτογραφία και συγκρίνοντας τη με εκείνες του concept SR-C21 βλέπουμε πως το φέρινγκ έχει παραμείνει αιχμηρό και εντυπωσιακό, όμως από εδώ και πέρα ξεκινούν οι αλλαγές.

Το μονόμπρατσο ψαλίδι μας αποχαιρέτισε, όπως μας αποχαιρέτισε και ο δεύτερος δίσκος μπροστά μαζί και με τα πλαϊνά προστατευτικά των δίσκων.

Αντίο μας είπαν και τα διπλά τελικά εξατμίσεων της SC Project που έβγαιναν ψηλά για χάρη ενός χαμηλά τοποθετημένου μονού τελικού.

Στο μοντέλο δοκιμών βλέπουμε μαρσπιέ και σέλα-φλούδα συνεπιβάτη αντίθετα με τη μονόσελη κατασκευή του concept, λασπωτήρα στο πίσω μέρος, διάφανη και ψηλότερη ζελατίνα αναβάτη.

Το ανάποδο πιρούνι παραμένει αν και είμαστε σίγουροι πως πλέον δεν ανήκει στην Ohlins, ενώ δείχνει και μικρότερης διαμέτρου. Η δαγκάνα του φρένου μπροστά είναι ακτινική, αν και δεν πιστεύουμε να είναι Stylema, ενώ εξετάζεται αν θα ανήκει στη Brembo.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα παραμείνει ο φουτουριστικός προβολέας καθώς η φωτογραφία από το μοντέλο δοκιμών είναι από το πλάι. Αν διακρίνουμε σωστά όμως από ότι μπορούμε να διακρίνουμε, μάλλον μας αποχαιρετά κι αυτός για χάρη ενός πιο συμβατικού προβολέα.

Προχωρώντας στην αποκάλυψη κάποιων τεχνικών χαρακτηριστικών μέσω chat με ανθρώπους της CFMOTO, ο κινέζικος τύπος δεν έχει στοιχεία για τον αριθμό των κυλίνδρων, όμως στο chat γίνεται λόγος για 450 κ.εκ. και 45 hp, με το μοντέλο να ονομάζεται 450SR.

Αν είναι έτσι, θα έχουμε μια μοτοσυκλέτα που θα ανταγωνίζεται απευθείας το Kawasaki Ninja 400, όμως επειδή ακόμα όλα είναι ρευστά κάνουμε υπομονή μέχρι να διασταυρωθεί ή να διαψευστεί η εν λόγω πληροφορία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 13:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon