.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 10:39

BMW R 18 Magnifica, από τη Radikal Chopper

Μια ιδιαίτερη custom δουλειά στην R 18 παρουσιάστηκε στην έκθεση Top Marques στο Μονακό.

Χειροποίητη και κατασκευασμένη με υλικά όπως το μπρούτζος, το αλουμίνιο και το ξύλο, η BMW R 18 Magnifica αποτελεί έμπνευση του Raffaello Polchi, ιδιοκτήτη της Officine Riunite Milanesi, ο οποίος ανέθεσε τη δουλειά αυτή Andrea Radaelli της Radikal Chopper.

Όπως λέει σχετικά ο Andrea, "η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι δική μου δημιουργία, δε θέλω να τροποποιήσω υπάρχοντα στοιχεία, όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι και τόσο καλά”.

Η πηγή της έμπνευσής του είναι οι προπολεμικές μοτοσυκλέτες και κυρίως η BMW R 37, δηάδή αντικείμενα που “διαθέτουν μια μοναδική γοητεία που οι σημερινές μοτοσυκλέτες δε μπορούν να αναπαράξουν”.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η χρήση ξύλου, το οποίο μπήκε στη Magnifica για να της δώσει ένα “ζωντανό” εξάρτημα, μια αύρα που θυμίζει τα ξύλινα τιμόνια των προπολεμικών αυτοκινήτων, εκφρασμένη εδώ με ένα μεγάλο κομμάτι μαόνι στην ουρά.

Η δουλειά που έγινε σε αυτήν την custom R 18 δεν πέρασε από σύγχρονα σχεδιαστικά λογισμικά, μα κυρίως από το σχέδιο στο χέρι του Radaelli και την ικανότητα και φαντασία του στην κατασκευή. Σχεδόν τίποτα πάνω στη Magnifica δε βρίσκεται στα ράφια του εμπορίου, καθώς στην πλειοψηφία τους κατασκευάστηκαν στο χέρι από τη Radikal Chopper, ακόμη και το billet μπροστινό σύστημα ανάρτησης, οι δισκόπλακες και οι δαγκάνες των φρένων – εξαιρούνται μόνο οι ζάντες.

Μηχανολογικώς δε θα βρούμε αλλαγές στο R 18, τα ηλεκτρονικά του είναι απολύτως εργοστασιακά, ομοίως και το θερμικό του κομμάτι (κινητήρας), ενώ δεν σημειώνεται καμιά απολύτως αλλαγή στη γεωμετρία: διαστάσεις, τροχοί και αναρτήσεις έχουν ακριβώς ως και στο μοντέλο μαζικής παραγωγής.

Αυτό που άλλαξε δραματικά ωστόσο στο συνεργείο της Radikal Chopper ωστόσο είναι το βάρος, καθώς η Magnifica ζυγίζει γύρω στα 250 κιλά, δηλαδή σχεδόν 100 λιγότερα από τα 345 του στοκ μοντέλου!

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο της BMW R18 Magnifica

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 10:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon