.
Κατηγορία Beta
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 14:31

Beta RR 2023

[Δελτίο Τύπου]

H Betamotor παρουσιάζει τη νέα σειρά RR για το 2023 χρησιμοποιώντας τον στίχο του πασίγνωστου τραγουδιού “simply the best, better than all the rest…”.

Την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος ανακαλύπτει ξανά τις βασικές αξίες της λειτουργικότητας, η Betamotor συνεχίζει να εντυπωσιάζει στους αγώνες ξεκινώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, για μία ακόμα χρονιά, ως πρωταθλήτρια. Σε αυτό το πλαίσιο, το εργοστάσιο της Φλωρεντίας παρουσιάζει τη νέα σειρά Enduro MY23 RR που διατηρεί τα χαρακτηριστικά που έκαναν τα προηγούμενα μοντέλα ασυναγώνιστα έχοντας πραγματοποιήσει σημαντικές αναβαθμίσεις.

Σε συνεργασία με τους πρωταθλητές

Δουλεύοντας σε συνεργασία με τους πρωταθλητές Enduro Brad Freeman και Steve Holcombe, η Beta ανάπτυξε μια σειρά νέων λύσεων τόσο στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης όσο και στο πλαίσιο και την ανάρτηση. Σκοπός για τα RR μοντέλα του 2023 RR είναι να εδραιωθούν τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης γενιάς τόσο στις δίχρονες όσο και στις τετράχρονες μοτοσυκλέτες. Όπως πάντα, η βασική αρχή των μηχανικών στη Φλωρεντία ήταν όχι μόνο να αυξήσουν την απόδοση των μοτοσυκλετών αλλά και να κάνουν αυτή την απόδοση ακόμα πιο προσιτή. Έτσι, αντί για ριζικές αλλαγές, η σειρά RR 2023 δέχτηκε επιμέρους αναβαθμίσεις που στοχεύουν στην εδραίωση των εξαιρετικών ιδιοτήτων κάθε μοντέλου.

RR 2T 300 FRONT MY23

Νέος σχεδιασμός

Ένας νέος ολοκόκκινος συνδυασμός χρωμάτων και νέα πλαστικά με πιο γραμμική, ουσιαστική και κομψή σχεδίαση ντύνει τη νέα σειρά RR δίνοντας της μια ακόμη πιο μινιμαλιστική εμφάνιση. Οι Ιταλοί το λένε “meno è di più”, οι Άγγλοι “Less is more” και στην Ελλάδα το λέμε “ουκ εν τω πολλώ το ευ”. Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ο τρόπος σκέψης της Beta, η οποία πιστεύει πως μόνο το καλύτερο θα τα καταφέρει. Έτσι δημιουργεί μοτοσυκλέτες χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, εξοπλισμένες με μόνο ό,τι πραγματικά χρειάζεστε, είτε κάνετε αγώνες είτε μια κυριακάτικη βόλτα με τους φίλους σας.

Η γκάμα

Η σειρά RR συνεχίζει και το 2023 να αποτελείται από οχτώ διαφορετικά μοντέλα, το καθένα από τα οποία διατηρεί την δική του προσωπικότητα, ώστε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναβατών. Για κάθε αναβάτη υπάρχει το τέλειο RR και όλα έχουν κοινό χαρακτηριστικό την εμπιστοσύνη που δίνουν στον χρήστη ώστε αυτός να απολαύσει μια πραγματική εμπειρία οδήγησης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου είναι τα εξής:

2T

125cc

200cc

250cc

300cc

Το μικρότερο μοντέλο της σειράς RR, είναι το ελαφρύτερο και το ευκολότερο στο χειρισμό. Διακρίνεται για το αγωνιστικό του στυλ και είναι άνετο τόσο για νέους αναβάτες όσο και για πιο έμπειρους που θέλουν πιο διασκεδαστική μοτοσυκλέτα.

Τα χαρακτηριστικά του πλαισίου και ο κινητήρας βασίζονται στο μικρότερο μοντέλο εξασφαλίζοντας μικρό βάρος και εύκολο χειρισμό με περισσότερη ροπή και ιπποδύναμη. Ο ψεκασμός λαδιού και η μίζα το καθιστούν ιδανικό για του χομπίστες.

Ιδανικό για όσους ψάχνουν μια ήπια δίχρονη μοτοσυκλέτα με ελαφρώς μικρότερη απόδοση σε σχέση με το απόλυτο 300 αλλά και με πιο εύκολο χειρισμό.

Για αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν έναν μεγάλο κινητήρα με εντυπωσιακά αποθέματα ροπής σε κάθε ταχύτητα. Ιδανικό για όσους λατρεύουν την οδήγηση με μακρύτερες σχέσεις.

350cc

390cc

430cc

480cc

Η ευκολότερη σε χειρισμό μοτοσυκλέτα στη σειρά των τετράχρονων μοντέλων.  Προσφέρει γραμμική απόδοση και είναι ιδανική για όσους οδηγούν με υψηλές στροφές στον κινητήρα.

Ιδανικός συνδυασμός ευκολίας οδήγησης με απόδοση κινητήρα και εξαιρετική πρόσφυση σε όλα τα τερέν.

Διαθέτει κινητήρα υψηλής απόδοσης και πλούσιας ροπής που ταιριάζει σε όσους οδηγούν συχνά με μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο.

Η ιδανική μοτοσυκλέτα για ανοιχτές και γρήγορες διαδρομές. Τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με του 430 αλλά με ακόμη περισσότερη ροπή και δύναμη, ταιριάζει σε πιο μεγαλόσωμούς και καλής φυσικής κατάστασης αναβάτες.

Οι σημαντικότερες αλλαγές για τη σειρά MY 2023 RR

Σε όλα τα μοντέλα:

Αναρτήσεις: H Beta ποτέ δε σταματά να βελτιώνει το πλαίσιο και τις αναρτήσεις στις μοτοσυκλέτες της. Έτσι, θέλοντας να κάνουν ακόμα καλύτερη την πληροφόρηση που λαμβάνει ο αναβάτης από το μπροστινό σύστημα, οι μηχανικοί επανασχεδίασαν το εσωτερικό του πιρουνιού της ZF ώστε να βελτιώσουν την κυκλοφορία του λαδιού γύρω από το έμβολο και να κάνουν πιο ομαλή τη λειτουργία του σε ολόκληρη τη διαδρομή. Δημιούργησαν διόδους επιστροφής του λαδιού με πιο ελεύθερη ροή και αυτή η βελτίωση δίνει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες στο πιρούνι που πλέον προσφέρει αισθητή διαφορά ακόμα και στη μικρότερη αλλαγή των ρυθμίσεων από τον αναβάτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του πιρουνιού στην αρχική του διαδρομή προσφέροντας καλύτερο έλεγχο σε δύσκολα εδάφη και περισσότερη άνεση στον αναβάτη.

Καπάκια ψυγείου: Μια από τις αλλαγές που επηρεάζουν τόσο το στυλ όσο και τη λειτουργικότητα είναι το νέο σχήμα στα πλαστικά του ρεζερβουάρ και των ψυγείων. Πλέον είναι πιο λεπτά δίνοντας στον αναβάτη περισσότερη ελευθερία κινήσεων ειδικά στις στροφές όπου η μοτοσυκλέτα γέρνει πολύ και ο αναβάτης χρειάζεται να εκτείνει το εσωτερικό πόδι του μπροστά. Ο εργονομικός τους σχεδιασμός επιτρέπει στον αναβάτη να πάρει μια πιο άνετη θέση στη σέλα με τη μοτοσυκλέτα πιασμένη σταθερά ανάμεσα στα πόδια του για ακόμα καλύτερη αίσθηση. Παράλληλα τα νέα πλαστικά διαμορφώνουν τη νέα, πιο απλή εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Γραφικά: Όλα τα μοντέλα διαθέτουν πλέον νέο ολοκόκκινο χρωματικό συνδυασμό. Το στυλ των γραφικών είναι πιο μινιμαλιστικό, με τολμηρές, σαφώς καθορισμένες φόρμες και πιο καθαρές και μοντέρνες γραμμές που τονίζουν το μυώδες σχήμα της μοτοσυκλέτας συνδέοντας άψογα τα νέα πλαστικά καπάκια ψυγείου με τα υπόλοιπα εξαρτήματα.
Εκτός από τις αναβαθμίσεις που δέχθηκε ολόκληρη η σειρά RR, ορισμένα μοντέλα έχουν επιπλέον αλλαγές ανεβάζοντας την απόδοσή τους σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη.

RR 2T 125 RIGHT MY23

RR 125 2Τ

Για το 2023, το RR 125 2Τ έχει λάβει τις περισσότερες και πιο ουσιαστικές αλλαγές από ολόκληρη τη σειρά των δίχρονων RR. Οι αναβαθμίσεις στοχεύουν στη βελτίωση της απόδοσης της μοτοσυκλέτας και στη μείωση της αδράνειας του κινητήρα κάνοντας το RR 125 ακόμα πιο γρήγορο και πιο δεκτικό στις εντολές του αναβάτη.

Βολάν και στροφαλοφόρος άξονας: ο δίχρονος κινητήρας των 125cc απέκτησε ελαφρύτερο βολάν και στροφαλοφόρο άξονα μικρότερης διαμέτρου. Και τα δύο αυτά εξαρτήματα επιλέχθηκαν για να μειώσουν την εσωτερική αδράνεια του κινητήρα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, αυτό μεταφράζεται σε ταχύτερη απόκριση στο γκάζι, καθώς επιτρέπει στα εξαρτήματα του κινητήρα να περιστρέφονται πιο γρήγορα και επιτρέπει στον αναβάτη να εκμεταλλεύεται όλη της διαθέσιμη ισχύ.

Στροφαλοθάλαμος: ο μικρότερης διαμέτρου στροφαλοφόρος άξονας καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο στροφαλοθάλαμο δίνοντας το περιθώριο στους μηχανικούς να τον επανασχεδιάσουν. Πλέον διαθέτει καλύτερη ροή μείγματος αέρα/καυσίμου μεγιστοποιώντας την απόδοσή του.

Power valve: επανασχεδιάστηκαν ώστε να ταιριάξουν καλύτερα με τον νέο, εκρηκτικό χαρακτήρα του κινητήρα.

RR 4T REAR MY23

RR 4T

Traction control: Το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό στη σειρά των τετράχρονων RR είναι η προσθήκη του traction control, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι στη σειρά Racing. Έτσι η απόδοση των τετράχρονων μοντέλων γίνεται ακόμη πιο προσιτή σε κάθε αναβάτη. Η λειτουργία ελέγχου πρόσφυσης, στα μοντέλα RR επιλέγεται από τον αναβάτη, μέσω κουμπιού στη συνηθισμένη θέση μεταξύ του τιμονιού και του ρεζερβουάρ. Φυσικά ο αναβάτης μπορεί να απενεργοποιήσει το traction control ανά πάσα στιγμή και σε οποιονδήποτε από τους διαθέσιμους χάρτες κινητήρα. Η λειτουργία του είναι ρυθμισμένη διαφορετικά για καθέναν από τους δύο χάρτες (high-low), προσφέροντας στον αναβάτη τη δυνατότητα επιλογής από συνολικά τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμούς ηλεκτρονικού ελέγχου.

Λαιμός εξάτμισης: Όλα τα τετράχρονα μοντέλα διαθέτουν νέο λαιμό εξάτμισης, με μεγαλύτερη διάμετρο, που βελτιώνει την απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές και αυξάνει τη ροπή στις μεσαίες. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της συνολικής απόδοσης που επιτρέπει στον αναβάτη να ξεφύγει πιο εύκολα από τα προβλήματα ή να επιλέξει να χρησιμοποιήσει υψηλότερη σχέση από ό,τι συνήθως, για μια πιο ξεκούραστη οδήγηση.

Χαρτογράφηση ηλεκτρονικής: Σήμερα ακόμη και οι μοτοσυκλέτες Enduro – που φαίνονται εξαιρετικά απλές στην εμφάνιση – διαθέτουν προηγμένα ηλεκτρονικά. Για να εκμεταλλευτεί πλήρως την αυξημένη ροπή στις χαμηλές και τις μεσαίες στροφές του κινητήρα (λόγω του νέου λαιμού της εξάτμισης), τα 4χρονα μοντέλα διαθέτουν νέους χάρτες διαχείρισης κινητήρα που κατανέμουν την καμπύλη ισχύος πιο ομοιόμορφα σε ολόκληρο το εύρος λειτουργίας του κινητήρα. Έτσι γίνεται πιο εύκολα αξιοποιήσιμη η απόδοση ακόμη και των μοντέλων μεγαλύτερου κυβισμού.

Τα νέα Beta RR 2023 θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα τέλος Ιουνίου.

Αντιπρόσωπος Ελλάδας: Beta Hellas - The Fuoristrada Co.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 14:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon