.
Κατηγορία Fantic
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 16:31

Fantic Motor MX 2023 – Βελτιώσεις σε ένα πακέτο αποδεδειγμένης αξίας

Αποκαλυπτήρια για τη γκάμα ΜΧ του 2023 με δύο δίχρονα και δύο τετράχρονα μοντέλα.

Η αναγεννημένη Fantic έχει αφήσει τη σφραγίδα της στους αγώνες εκτός δρόμου, συμμετέχοντας πλέον σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες αγώνων enduro και motocross στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή, όπου έχει κατακτήσει το 2021 τους τίτλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΕΜΧ250 και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior 125.

Η γκάμα των ΜΧ μοντέλων της για το 2023 μετρά αυτή τη στιγμή τέσσερεις επιλογές, τα δίχρονα ΧΧ125 και 250, καθώς και τα τετράχρονα XXF 250 και 450.

Η οικογένεια motocross ουσιαστικά δεν αλλάζει ριζικά από τις μοτοσυκλέτες του 2022, καθώς η τεχνική τους βάση είναι ήδη κορυφαία, με αναρτήσεις ΚΥΒ, φρένα Nissin, τροφοδοσία από καρμπυρατέρ Keihin 38 mm.

fantic 5

Μια αλλαγή που συναντάμε στα ΜΧ του 2023 αφορά την πρόσβαση στο φίλτρο αέρα, η οποία πλέον γίνεται πανεύκολη και γρήγορη χάρη στο αριστερό πλαϊνό πίσω καπάκι που ξεκουμπώνει (χωρίς εργαλεία) για να αποκαλύψει το φιλτροκούτι.

fantic 2

2Τ – ΧΧ125 και ΧΧ250

Στη δίχρονη πτέρυγα ένας ακόμη νεωτερισμός έρχεται με τη μορφή ενός κουμπιού στο δεξί άκρο του τιμονιού, το οποίο επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ δύο χαρτογραφήσεων της ανάφλεξης. Η επιλογή Soft δίνει απαλότερη απόκριση στο γκάζι χωρίς ιδιαίτερες θυσίες σε δύναμη και προορίζεται για χρήση σε χαλαρά, γλιστερά εδάφη, ενώ η Hard κάνει το γκάζι πιο κοφτερό για επιφάνειες που προσφέρουν μεγαλύτερη πρόσφυση.

Οι δίχρονοι μονοκύλινδροι κινητήρες έχουν ξαναρυθμιστεί για να συνδυάσουν την εκρηκτική δύναμη με άριστο έλεγχο, ενώ ειδικά για το ΧΧ250 η Fantic χρησιμοποιεί ένα νέο ρεζερβουάρ καυσίμου με χωρητικότητα 8 λίτρων, σχεδιασμένο για να λεπτύνει τη σιλουέτα της μοτοσυκλέτας.

Η αναβάθμιση του 2023 κλείνει φυσικά με ανανεωμένα γραφικά.

fantic 7

4Τ - XXF 250 και XXF 450

Στην τετράχρονη γωνιά η Fantic μας δείχνει προς το παρόν μόνο το 250, καθώς το 450 αναμένεται να παρουσιαστεί μόνο του πολύ σύντομα.

Το 250 διατηρεί την ίδια βάση όπως το γνωρίσαμε, με τα κορυφαία περιφερειακά των ΚΥΒ και Nissin που τιμά η Fantic σε όλη τη γκάμα της, αλουμινένιο πλαίσιο και τον χαρακτηριστικό κινητήρα με ανεστραμμένη κεφαλή.

Τα ηλεκτρονικά του συστήματα εντάσσονται στο πακέτο Fantic e-Package και περιλαμβάνουν ρυθμιζόμενα GET traction και launch control, καθώς και την οθόνη LC-GPA στο μπροστινό φτερό που δείχνει τις τιμές των συστημάτων αυτών.

fantic 11

Η υποστήριξη από την εφαρμογή WiGET προσφέρει ένα ακόμη επίπεδο προσωπικοποίησης, καθώς μέσω αυτής ο αναβάτης μπορεί να φτιάξει custom χαρτογραφήσεις και να έχει άμεση επισκόπηση σε αρκετές πτυχές της λειτουργίας του κινητήρα.

Αστέρι της τετράχρονης γκάμας είναι η εξάτμιση της Arrow που, με τη χρήση τιτανίου, ζυγίζει μόλις 1 κιλό.

Όσον αφορά στο XXF450, αυτό θα εμφανιστεί μόνο του και θα βασίζεται στον κινητήρα του Yamaha YZ450F του 2023, δηλαδή αναμένεται με όλες τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έχει κάνει η ιαπωνική εταιρεία στον μεγάλο ΜΧ κινητήρα της.

Fantic Motor γκάμα MX 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 16:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon